tirsdag den 19. marts 2013

Ikke så usædvanligt med sne i marts

Nu skal det ikke forstås som om jeg er vildt begejstret for vintervejr, men det er - desværre - ikke unormalt at vi får sne i sidste halvdel af marts.

Har lige været i fotoarkiverne - her et billede fra d. 22. marts 2008


Et par dage efter var sneen dog væk. For bare to år siden, d. 17. marts 2011 faldt der også sne, så det er altså ikke så unormalt.

Selvfølgelig vil jeg da helst have FORÅR nu - men jeg kan jo ikke gøre så meget ved vejret, så vil ikke hidse mig op over det.

I den forbindelse er det nok på sin plads at sige, at hvis der er en, der tidligere har brokket sig højlydt og ofte over vejret (snevejr) på sin blog og andre steder, så er det undertegnede. 

Det var dengang jeg boede ude på landet - uden offentlige transportmidler tæt på. Nærmeste busstop lå 3 km fra mit hjem - og den passede så dårligt, at jeg ville komme 20 min for sent på job...selvom det var dagens første afgang! Nøj, hvor jeg har brugt penge på taxa for at passe mit job.

Men, det var dengang. Nu har jeg 4 min gang til bussen og 8-10 min til toget - og det sætter jeg stor  pris på.

Men, tilbage til sneen, der faldt i dag. jeg gætter på det blev til 8-10 cm...med driver noget dybere.

 Flammebedet
 Udsigten fra krea-rummet ud mod terrassen
 Kattefodspor i sneen
 Terrassen set fra udestuen
 Endnu et kig fra krea-rummet
 ...og fra udestuen...
 Min køkkenhave-afdeling med surbundsbedet i baggrunden
Nederst ses driverne tydeligt...et eller andet sted under snemasserne ligger låget til min regnvandstønde, men så ved jeg da hvor det er ;)

I løbet af eftermiddagen fik jeg klargjort den store bunke toilet- og køkkenruller, så de er klar til at indeholde lathyrus-frø inden længe.

Efter så mange hvide og grå billeder, trænger jeg altså til lidt FARVE, så jeg vil slutte af med disse skønne tulipaner, fanget i Chelsea Physic Garden i maj 2012.

Hvis du ved, hvad de hedder må du meget gerne fortælle mig det, for dem kunne jeg godt bruge et par stykker af - jeg har jo så meget plads ;)

2 kommentarer:

 1. Ja I har da fået en ordentlig bunke sne. De sidste to år har det været forår den 22. marts :) men den går vist ikke i år. Jeg har også tjekket min kalender, der var sne den dag i 2008, det er vi enige i.
  Jeg planter mine lathyrus ud i store potter og lader dem passe sig selv. Spændende om det lykkes, det er et råd, der stammer fra Isabella, har jeg fået at vide.
  Tulipanerne kender jeg ikke navnet på.
  Det er godt nok mange løg, du har sat. Hold da op.

  SvarSlet
 2. Anonym11.13

  Hej Esther!

  Vad kul att du fortfarande läser min blogg - jag hade nästan slutat men så fick jag lite blogglust igen, vi får se om det håller i sig. Vi har också snö nu, det är väl inte helt ovanligt som du skriver, men vi har det i vilket fall ovanligt kallt nu, flera minus även dagtid! Jag vill ha vår (forår) NU!!

  Vackra tulpaner, och vad mycket du har sått! Jag har inte börjat än, bara lite aklja som jag alltid sår utomhus på vintern, de vill ju ha en köldperiod och det är så praktiskt att så dem utomhus och sen "glömma bort" dem. :)

  Kram!
  Birgit

  SvarSlet