tirsdag den 26. marts 2013

Det var jo egentlig meningen...

...at jeg skulle bruge noget tid på at FORSØGE at få ildkat.dk op at køre igen, men det må altså lige vente til jeg får tid.

Jeg er nemlig blevet ramt af den der "lærer-kreativitet" og har derfor foreløbigt brugt omkring ni timer siden i går på at udtænke, planlægge, udforme og laminere/klippe CL- materiale (=Cooperative Learning) til min 3. klasse i engelsk...og jeg er slet ikke færdig endnu.

Det er sørme godt, jeg har en så fleksibel arbejdstid, at jeg har mulighed for at føre en stor del af mine undervisningsmateriale-ideer ud i livet, når jeg får dem....!

Nogle vil måske indvende, at jeg bare kan bruge "det materiale" der findes i forvejen i stedet for at "spilde" min forberedelsestid på at lave det.

Det er da helt rigtigt, det kunne jeg da bare, for der er jo udviklet CL-materiale - det er bare ikke særlig billigt og derfor har vi det ikke på min skole!

Desuden er fordelen ved eget materiale jo også, at det er tilpasset lige præcis de 24 elever, jeg har i 3A og de emner vi arbejder med.


Derfor bruger jeg en del tid på at udvikle mit eget uv-materiale.

3A er vilde med at have engelsk på den måde og udover at hver enkelt elev får talt meget mere engelsk i hver time end i "almindelige timer", så får vi også en større del bevægelse ind i undervisningen OG eleverne har det sjovt imens! Altså en ren win-win situation.

Når jeg nu i fremtiden skal tilbringe det meste af min arbejdstid på skolen (For KL får selvfølgelig sin vilje!), dvs fra ca. 8-16, så er det slut med fremstilling af egne materialer.

Jeg vil da heldigvis kunne tilpasse en stor del af de materialer, jeg har lavet gennem tiderne, så de stadig kan bruges, men ligefrem at gå i gang med at udvikle noget helt nyt (og temmelig omfattende) det er det slut med.

Jeg anser ellers mig selv for at være temmelig kreativ, men jeg kan altså IKKE tænke kreative tanker på kommando - og da slet ikke mellem 14-16, hvor jeg er totalt bombet i hovedet efter 5-6 lektioner.

Langt de fleste af mine større uv-materiale-projekter er udtænkt og fremstillet i mine weekender og ferier, især sommerferier, men efter jeg gik ned med stress sidste år, har jeg måttet lære også at holde FRI når jeg har ferie.

Men - sådan en påske"ferie" som nu, hvor jeg ikke en gang kan komme i haven pga. sne, så er det da oplagt at udvikle noget materiale, når jeg oveni købet bliver ramt af "inspirationen" :)

Jeg må vel bare håbe på, jeg får så mange kreative indfald inden sommeren 2014, at jeg kan nå at få fremstillet en hulens bunke uv-materiale inden jeg skal til at arbejde "med stopur i hånden"!

2 kommentarer:

  1. Ja jeg kan kun give dig ret i, at ferie SKAL bruges til at holde ferie! Det andet er noget snavs, og alt for mange går ned med stress i disse år! Det er arbejdet trods alt ikke værd!

    SvarSlet
  2. Enig, selvom det kan være svært.
    Sidste juli var det første gang i seks år, hvor jeg holdt fri hele måneden.

    SvarSlet