torsdag den 9. juli 2015

Også travlhed i haven

Nu skulle man jo nok tro, at jeg ikke har haft tid til at gå i haven - med det store maleprojekt vi har gang i, men det har jeg faktisk haft.

Indtil videre har jeg nemlig slet ikke malet noget som helst!
Jeg har pakket ned, vasket loft/vægge ned og spartlet, men endnu ikke haft pensel/rulle i hånden. Arbejdsfordelingen har været, at kæresten malede lofter og køkken, mens jeg fik sat skik på haven. Den arbejdsfordeling har jeg ikke været ked af ;)

Skik på haven har jeg næsten fået; jeg mangler lige at ordne terrassen (Takket været dagens meget, meget langvarige regnvejr...!) mens der er kommet orden i resten af haven. (Altså med undtagelse af forhaven. Den bliver værre og værre at se på, men det er der bare ikke noget at gøre ved. "Projekt forhave" er der først tid og råd til næste forår. Basta.)

Mandag gik det meste af dagen med klargøring til maleprojektet, men jeg fik dog ordnet stenbedet, der trængte voldsomt til en kærlig hånd.

I tirsdags fik jeg så ordnet Flammebedet og de blå bede:


Det er ikke alle de blå bede (tre styk), der er lige blå, men skidt pyt. De er overvejende blå.


Onsdag stod så det lyse bed (t.v.), det lyserøde bed og Sydhaven for tur.


Jeg er helt vild med denne kombination af Clematis 'Ville de Lyon' og min højtelskede 'Lykkefund'.


Sydhaven er med vilje holdt i rimelig afdæmpede farver, så det passer glimrende med den kombi (se foto ovenover) som indgang til den "farve-inddelte" have...

Om ikke ret længe vil højre side af buen også være fyldt med blå og gule clematis. De er så småt begyndt at blomstre.


Rundt omkring i haven står mine dahliaer...her til højre er det den helt fantastiske 'Striped Volcano', som bare er så smuk, så smuk. Langt fra alle er sprunget ud endnu, men de er godt på vej de fleste af dem.


Her er den tættere på:


I dag, torsdag, var det så køkkenhave-afdelingen, der stod for tur...

Desværre begyndte det at regne, og det besværliggjorde jo oprydningen en del, men jeg er nu ganske godt tilfreds med det færdige resultat.


Se det fine bønnestativ jeg har fået mig i år - det ser ud til at fungere glimrende.

Når jeg ser på dette billede, kan jeg blive helt forundret over, at det faktisk er min have der ser sådan ud - fem år efter jeg tog det første spadestik.


Indgangen til køkkenhaven fra mc-parkeringen, hvor kartoflerne står til højre og endnu en Lykkefund byder velkommen.


Nogle gange fatter jeg næsten ikke, at det er lykkedes mig at få omdannet en græsplæne og lidt kantbede til noget helt andet på så relativ kort tid. (Begyndte i 2011)

13 kommentarer:

 1. Imponerende arbeide du har gjort i hagen din! Det er blitt virkelig flott hos deg :)
  Lykkefund og Ville de Lyon passet perfekt til hverandre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have.
   Ja, de to planter er helt formidable sammen. Sjovt jeg ikke har set det før, ford de har stået der i tre år...men det er så også første år hvor Ville de Lyon har blomstret så meget.

   Slet
 2. Kære Esther.
  Ja det er en utrolig flot have du har fået dig skabt på så kort tid. jeg kan godt forstå at du er flot af den og det flotte arbejde du/I har lagt i haven. Jeg er sikker på at forhaven nok også skal blive god.
  Noget jeg for øje er din Lykkefund, som jeg bare synes så godt om. Så godt at jeg har i går har købt mig to Lykkefund. Jeg har læst mig til at de gerne vil have et træ at klatrer op i, om det er korrekt ved jeg ikke, men jeg sluger jo bare til mig af viden.
  Så kære Esther hvad klatrer lykken hos dig i?
  Jeg ville egentlig have plantet dem i dag, men sådan blev det ikke vejret har bare drillet forfærdeligt hernede i det sønderjyske.
  Tak fordi jeg måtte kigge med i dine finde billeder.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Tusind tak for dine pæne ord :)

   Mht. Lykkefund så vil den vist helst klatre i træer. Jeg skal i gang med at lave stiklinge af min og så er tanken da at se om nogle af dem, der bliver til noget, vil klatre op i mit rønnebærtræ.

   Min Lykkefund klatrer på et stativ - tre 12mm armeringsjernstænger, 4 meter lange, den ene meter i jorden, så den har altså kun 3 meter at boltre sig på. Derfor er jeg da også nødt til at klippe lidt i den for den ikke bliver alt for voldsom.

   Ja, det har været et slemt vejr. Her var vi rimelig forskånet. Det eneste er en sommerfuglebusk, der svajer ud over gangstien nu...men den kan jo bindes op....skal bare lige have det gjort...! :)

   Slet
 3. Så pænt og ordenligt der er alle steder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak....og nej...forhaven ligner noget der er løgn...hihi ;) Har overvejet at smide et billede op, men venter til projektet er i gang næste forår :)

   Slet
 4. Så fint i din trädgård, Lykkefund är en fantastiskt fin ros, och Dahlian är härligt färggrann. Mina står i knopp, och de flesta har inte fått knoppar än. Men snart förhoppningsvis, om de inte regnar bort.
  Ha det fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have :) Ja, dahliaer er fantastiske :)

   Slet
 5. Hej Esther.Hvor ser der bare dejligt ud i din have.Elsker alle de små rum og gangstierne.
  Utroligt at du kun har 200 m2 have.
  En god fordeling med dig i haven og kæresten der maler.
  Men lad os håbe at vejret bliver lidt bedre her i weekenden.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak for dine pæne ord.
   Ja, jeg er også nogle gange forbløffet over, hvor meget jeg kan få proppet ind i haven :)

   Slet
 6. Hei!
  Dette var det virkelig spennende og inspirerende å se. Så frodig og vakkert du har det.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have - og i lige måde :)

   Slet
 7. Elsker jeres arbejdsfordeling! Skøn have du har skabt på ret lille plads - man kan se der er tænkt over at udnytte den jord der er. Det er superflot med de sorte højbede i køkkenhaveafdelingen. Der er endnu kun knopper i mine dahlia, også de som er blevet forspiret. Heldigvis har de alle holdt til blæsten, så det varer nok ikke længe, før de springer ud.

  SvarSlet