onsdag den 22. juli 2015

Vi har købt bil!!

Utallige er de gange, hvor jeg har ytret mig om hvorfor jeg ikke skulle have bil...men havde nok i motorcyklen.


Men, hvad er det man siger: Man har et standpunkt til man tager et nyt og jeg må indrømme, at siden vi i december sidste år lånte en bil og tog på juleindkøbstur til Tyskland, er tanken om egen bil blevet mere og mere påtrængende.

Vi har snakket meget om det og blev til sidst enige om, at "gøre noget ved det". Vi var så heldige, at min søster stod for at skulle have en større bil og derfor kunne vi købe hendes Peugeot 206+ til en god pris.

I søndags fik vi så overdraget nøglerne og så skulle vi ud på vores første tur:


Turen gik, naturligvis, til IKEA og hvor var det fantastisk ikke at skulle tænke over, hvor meget jeg ville have plads til i sidetasker/topboks....! Der var fin plads til alt det vi købte. Bl.a. en cd-reol.


Alt er dog ikke "fryd og gammen". Jeg kan nemlig ikke køre bilen!

Det skal jeg først lære. Jo jo, jeg har kørekort til bil, men det er praktisk talt spritnyt - fra 1986! - så jeg sætter mig ikke bare sådan lige bag rattet, det er sikkert og vist.

Indtil videre overlader jeg rattet til kæresten, jeg skal ikke nyde noget. Jeg ville sikkert bare køre galt.

Jeg har dog tænkt mig, på et eller andet tidspunkt, at tage et par "genopfriskningstimer" hos en kørelærer. Hellere lave buler i hans bil end i vores egen. Det skal også helst være inden vinter, så jeg kan tage bilen på job...men det er jeg nu ikke sikker på jeg når i år.

Jeg tør alligevel ikke køre bil, hvis vejene er våde og fedtede, så det bliver nok endnu en vinter med bus til/fra job for mit vedkommende.

10 kommentarer:

 1. Til lykke med bil, og den så da riktig flott ut! :)
  Det er sikkert fornuftig å ta noen kjøretimer igjen, for da føler du deg sikkert mye tryggere i trafikken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Ja, den er meget velholdt.
   Må se at komme forbi den lokale køreskole og lige høre angående et par timer.

   Slet
 2. Hej Esther, tillykke og velkommen i de "voksnes" rækker. Ej groft sagt, men det er nu uendelig nemmere at være haveejer med bil, end uden. Ulempen, man får stadig en gang imellem forkøbt sig. Et udemærket bilvalg, den franske charmeur, hvis man passer lidt på den er det en god loyal bilmodel, som mange kan hjælpe med at vedligeholde til rimelige penge.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jo mange tak.
   Indtil nu har jeg jo klaret mig fint nok uden bil, da jeg har en kammerat, der har trailer. Det er ham, der fjerner mit store haveafflad og henter sække med jord, 40-50 styk ad gangen.
   Men - det er nu helt rart selv at kunne køre også. Forleden fyldte vi lige bilen med diverse papaffald og vores "malerrester". Skønt lige at kunne smide det af på omlastepladsen uden at skulle vente på kammeraten havde tid :)

   Slet
 3. Tillykke med den nye bil. Jeg ville slet ikke kunne undvære vores.
  Dejlig have og dejlige billeder af dine flotte blomster.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have. Også mange tak for de pæne ord om min have :)

   Slet
 4. Hej Esther.Stort tillykke med din nye bil...............og kan kun anbefale mærket.
  For jeg har da også en Peugeot 206.
  Og som Henrik skriver så kan man da ikke undvære en bil når man har have.
  Og bare vent.................næste år får du sikkert også en anhænger til den.
  God ide at tage nogle timer til lige at genopfriske teknikkerne .
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Haha, sjovt du nævner det med anhænger. Vi har hele tiden været enige om, at når vi en gang fik bil, så skulle den også have en trækkrog...så inden for det næste år får den nok en sådan :) Trailer tror jeg dog ikke vi køber. Det er vist billigere at leje en...de få gange om året vi skal bruge en.

   Slet
  2. Hej Ester, tillykke med dit nye liv som bilejer. Du lærer sikkert hurtigt at køre og det er jo en skøn lille bil at komme omkring i. Jeg kan ikke lade være med at smile over din kommentar om trailer. For har man trækkrog på som kan man pludselig ikke undvære en trailer heller :o) jeg har både bil og trailer og jeg bruger begge dele meget.
   Kh fra Linda

   Slet
  3. Hej Linda og mange tak.

   Haha...nu skrev jeg jo også kun at jeg ikke TROEDE vi ville købe trailer.... men spøg til side, så har vi ikke rigtig noget sted at stille den...så... :)

   Slet