mandag den 27. juli 2015

Totalt forelsket!

Har nu fået set de otte programmer, der omhandler clematis  gartenfernsehen.de (Alle filmet hos Westphal) og jeg tror jeg har forelsket mig dybt 10-15 gange! Mindst! SUK altså.

Naturligvis er det en fordel at kunne forstå tysk, eftersom udsendelserne er på tysk, men selvom man ikke kan sproget, synes jeg man burde se de udsendelser (Hver film varer ca. 5-7 minutter) for billederne kan man jo sagtens forstå - og hver clematis, der præsenteres, får navnet på skærmen.

Der er som sagt i alt otte udsendelser om clematis;
 • to om spændende efterårsclematis (Dem med smukke frøstande)
 • en om beskæring af clematis
 • to om Viticella-gruppen
 • en om texensis-gruppen
 • og to om staudeclematis

Jeg vidste mildest talt ingenting om texensis- og staudeclematis, så jeg er blevet en hel del klogere på de to grupper...og dem må jeg ubetinget have mig nogle forskellige af - en gang....helst inden længe.  Nå ja...og så også lige nogle fra viticellagruppen....og...og.... Haha.

Af den grund hoppede jeg da lige ind på Westphals hjemmeside bagefter....og fik lavet mig en indkøbsseddel - forhåbentlig - til brug i efteråret en gang.

Disse her MÅ jeg da bare have....(Billeder fra Westphal Clematis):

Clematis integrifolia Seeryuu
Clematis Jasper
Clematis viticella Hågelby White
Clematis viticella Jorma
Clematis viticella Polish Spirit
Clematis viticella Södertälje
Clematis viticella Blue Belle

Clematis viticella Alba Luxurians
Clematis texensis Peveril Profusion BFCC
Clematis texensis x viorna Kaiu (den hvide klokke)
Clematis texensis Princess Diana
Clematis integrifolia Durandii
Clematis integrifolia Juuli
Clematis mandshurica
Clematis cylindrica Millie
Clematis viticella Kathryn Chapman
Clematis viticella Purpurea Plena Elegans
Clematis viorna Elf BFCC (Elfe)
Clematis tangutica Anita
Clematis fauriei Albina Plena

Nogle vil måske indvende, at jeg ikke har pladsen, men jeg skal sørme nok finde plads til dem!

Har jo stadig masser af plankeværk...og desuden kan de jo godt stå sammen med andre clematis...og jeg mangler stadig at få endnu et rionet op bag det ene skyggebed, rønnebærtræet kan vel også bruges som stativ...og...og... ;)

Som tidligere nævnt er der mange planteslægter jeg er begejstret for; storkenæb og akelejer f.eks. men det virker som om clematis er ved at indtage førstepladsen. For pokker, hvor er jeg vild med de planter!

10 kommentarer:

 1. Griner :o) jeg var da lige ved at tro du skulle plante Clematis i sadeltaskerne på M.C en :o) eller planlagde at flytte på landet for hold nu op hvor har du fundet mange dejligheder.
  Jeg forstår godet du føler dig forført. jeg skal da slet ikke ind på den side, det er rugeligt at jeg kigger her hos dig og straks så bliver man Clematis skruk.
  Kh fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha :) Er glad for jeg ikke er den eneste, der kan blive forelsket i planter :)

   Slet
 2. Kære Esther.
  Sidder her og grinet højt, så min mand kigger op og spørger hvorfor jeg griner. Forsøger at forklare men opgiver, fordi jeg kan se at det forstå han ikke en prik af. Du er godt blevet ramt lige i dit clematishjerte. Jeg tror heller ikke som Linda skriver at jeg tør kigge ind på den hjemme side, fordi alle de smukke billeder du har lagt på, skaber allerede små lister oppe i mit hoved. Jeg bliver helt forpustet af at læse det dus kriver, og jeg kan næsten se for at du nærmest allerede er ude at finde pladserne, rionet og hvad der skal til.
  Men det er godt nok flotte alle sammen. Jeg håber at det vil lykkes dig at få fat i alle de skønheder.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...næ hvis man ikke har hang til planter, så forstår man nok slet ikke den følelse af "den-må-jeg-bare-have",,,igen og igen og igen... ;)
   Altså...jeg burde jo ikke have noget problem med at få fat på dem alle sammen, da de alle kan købes hos Westphal. Det er mere at finde ordentlige pladser til dem....nå ja...og så er der jo også lige det med økonomien...hihi... planterne er i sig selv ikke særlig dyre...mellem 6-10 euro stykket...men i porto er de....men jeg skal nok finde på noget! ;)

   Slet
 3. Jeg kan godt forstå, at du blev fristet, mange skønne. Heldigvis har jeg nogen af dem, men cl. Jasper er jeg glad for, at du viste, jeg skal også snart have bud efter flere, der er mange fristelser. Her i august kan man bestille igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Cl. Jasper viste de i en af udsendelserne...tror de viste 90% af dem jeg faldt for - så kom jeg så også lige til at "falde for nogen" nu jeg alligevel var inde på siden...hihi :)

   Slet
 4. Det finns så många fina klematis, det var många som skulle få flytta in hos mig med, har planterat fyra nya nu i sommar, hoppas de kommer att trivas och blommar nästa år. Har inte alltid tur med dem, men hoppas att de skall ta sig.
  Ha det fint! Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja...clematis er skønne. Indtil videre har jeg plantet (eller der var i forvejen i haven) 31-32 clematis. Heraf 24 forskellige, hvoraf 3-5 er døde for mig.... Så et eller andet sted synes jeg min succesrate er okay....der vil jo altid være nogle planter der dør.
   Hav det godt :)

   Slet
 5. Jeg synes du har nevnt før at du ikke har plass, ja ;)) Alle vi som er hagegale blir titt og ofte forelsket. Sånn har jeg det også :)
  Mange flotte Clematis du viser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det nævner jeg ret tit....har jo kun 200m2 :)

   Slet