tirsdag den 28. juli 2015

Tørvejr her til aften...

...så jeg tog lige en ganske hurtig runde med kameraet.

Det er tydeligt at der trænger til at blive klippet ned, men de sidste mange dage har det jo regnet...og blæst - og lige den kombi kan være temmelig fatal for min ryg/lænd, så jeg tør ikke rigtig.

Desværre ser det ud til at regnen bare varer ved de næste par dage...jeg håber weekenden bringer tørvejr, så må vi knokle løs der.

Nå, men her aftenens billeder:


Lilje 'Landini', som ikke har været så hårdt angrebet af liljebiller som normalt, formentlig takket være det kolde vejr!? Tror jeg i alt har set - og kvast - fem biller i denne sæson.

Den lille gule nederst i billedet er sommerblomsten Cephalophora aromatica 'Pineapples' - og de dufter af ananas/æble. Jeg såede ikke så mange af dem i år, skulle lige afprøve dem først - men de er en keeper, for de er søde.


Planterne til venstre er Rudbeckia 'Cherry Brandy', der endnu ikke er sprunget ud. Det er mine montbretia heller ikke, så det er ikke fordi der er særlig mange farver i Flammebedet, udover grøn, lige nu.


Tidselkuglerne Echinops 'ritro', som jeg såede tilbage i min første havesæson (2011) kommer trofast år efter år og bier og svirrefluer er tossede med dem. Indenfor de næste par uger springer de ud.


Tobaksplanten 'Lime Green' er virkelig fantastisk i år - også i år.


Min clematis Viticella 'Etoile Violette' har aldrig fyldt så meget i bredden før, at den kan ses i selve buegangen...det er jo skønt :)


Den kamelæonbusk jeg en gang fik foræret som en lillebitte pind med et par blade, ser endelig ud til at have fået fodfæste. Det har nok også hjulpet den har fået et net som støtte ;)


Her er nogle af de lammeører jeg frøsåede sidste efterår i den ene mistbænk.


De æbler det lille æbletræ bærer ser fine ud. Håber det varer ved.


...og se så lige her; jeg opdagede at en af mine Helleborus blomstrer igen?! Det skyldes måske det kølige vejr? Jeg ved det ikke, men den er da fin.


Hortensiaen står stadig smukt i det lyserøde bed, omgivet af høstanemoner.

Så, det var dagens haverundtur...nu er det vist snart sengetid.

8 kommentarer:

 1. Sikke en smuk farve på liljerne, tidselkuglerne er også skønne og 'Lime Green' er bare for lækker! Jeg har knap været udendørs i dag - vi har fået regn i lårtykke stråler ad mange omgange!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er SÅ træt af det regnvejr.... Her var det tørvejr ved 7.30 tiden, hvor jeg kort var ude, så jeg tænkte at jeg lige ville skifte til havetøj....men inden jeg kom indenfor for at skifte begyndte det så at dryppe...og siden da har det bare regnet...ØV altså.

   Slet
 2. Hold da op hvor er den mørke lilje bare flot.
  sikken en farve. Jeg har noget med de mørke farver, jeg synes at de er så flotte.
  Jeg har iøvrigt også en påskeklokkeblomst der blomstrer med et par enkelte blomster, jeg har også tænkt at den er lidt forvirret over vejret,
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også meget begejstret for de helt mørke farver. Jeg har forøvrigt en gang købt en bog kun om sorte blomster...
   Den er dog udsolgt nu: http://www.karenplatt.co.uk/garden-books/black-plants-magic-book.html

   Slet
 3. Landini er en utrolig vakker lilje! Her har det vært uvanlig mange liljebiller i år, så jeg vet ikke om det er det kjølige været som er årsaken til at det er så mange her. Jeg hater liljebiller! Morsomt at din helleborus blomstrer!
  Jeg har sett det før, så de kan noen ganger gjøre det. Hyggelig med noen vårblomster igjen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Landini er meget, meget smuk. Faldt for den i Bilka i foråret 2012, så den måtte bare med hjem.
   Underligt med de biller, da jeg plejer at have rigtig mange af dem...I foråret var dder en del på mine kejserkroner og vibeæg...men dengang var det jo faktisk nærmest også varmere end nu...!

   Slet
 4. Kan man ikke godt undskylde det forpjuskede look med, at sådan ser en sensommer/efterårshave nu engang ud. Flot lilje - vores er slet ikke i nærheden af at blomstre. Det ligner grangiveligt en frøstand i din helleborus, men fin er den.

  SvarSlet
 5. Godt du nåede at få billeder. Det er ikke nemt at få lavet noget, når det regner så meget.
  Min Etoile Violette blomstrer ikke endnu, men den har knopper.
  Glæder mig til at se Cherry Brandy, når den blomstrer.

  SvarSlet