søndag den 29. maj 2005

Sikke et dejligt træf :o)

Fredag og lørdag var jeg med til Kawasaki Z1300's træf, der blev afholdt lidt nord for Roskilde. Jeg var godt nok temmelig træt fredag eftermiddag, men det meste af trætheden forsvandt dog, da jeg kørte ind på pladsen: Aaaah.....motorcykler og telte dækkede det meste af græsplænen :o))

 I løbet af fredag/lørdag var der mellem 50-60 personer (inkl. børn), 40-45 mc'er, heraf var de fleste selvfølgelig Z1300'er, en del med sidevogn, men der var dog også Yamaha (udover min egen), Honda og andre Kawasaki-modeller.

Folk kom fra Danmark, Sverige og Tyskland, så man kan roligt sige, det var et internationalt træf :o) Aftensmaden fredag var en lækker hvid skipperlabskov med rugbrød, smør, rødbeder i tern og fintklippet purløg som tilbehør. Al mad var inkluderet i prisen på 500,- for hele weekenden, så der kunne bare spises :o) Og dét blev der. Der blev spist rub og stub. Man bliver jo sulten af at snakke så meget :o)

 Snakken drejede sig selvfølgelig oftest om motorcykler og diverse underemner, såsom modeller, registreringsafgifter, en hel masse teknisk snak, træfoplevelser, tumpede bilister, køreglæde, ja i det hele taget alt muligt. Superskønt at kunne snakke mc lige så meget man havde lyst til - med ligesindede! :o)

Ved 22-tiden gjorde min træthed sig dog igen bemærket og jeg besluttede at køre hjem og få sovet. På hjemvejen mødte jeg - endnu en - tumpet bilist, men hende er der allerede fortalt om - se forrige indlæg.

 Lørdag morgen var det meningen, jeg skulle op kl. 8, så jeg kunne nå ud og deltage i morgenmaden - men, jeg må have trængt til at sove, for da vækkeuret ringede kl. 8. blev det bare slukket og jeg sov videre.... og vågnede kl. 10.30!! Og kan det ellers være jeg fik travlt; fællesturen var berammet til ved 12 tiden, så hurtigt ind under bruseren, tøj på og så afsted. Jeg nåede ud på pladsen 10 min. i 12 og folk var allerede så småt i gang med at gøre klar til fællesturen.
Der gøres klar til fællesturen. 

Ca. 12.10 kørte vi afsted. Da det var mit første forsøg udi "kortege-kørsel" valgte jeg at køre som en af de sidste. Ulempen ved at køre som en af de sidste er dog at man ofte risikerer at blive hægtet af ved f.eks. lysreguleringer, rundkørsler, ubetingede vigepligter etc. etc. men så må man jo bare accellerere lidt mere for at nå op til gruppen igen - men ulempen blev helt klart opvejet af det udsyn man har som en af de bagerste.

 Især når vejen bugtede sig, var det et betagende syn at kunne se denne slange af motorcykler - hele 31 mc'er deltog i kørslen - bevæge sig gennem landskabet. Og det var jeg ikke den eneste, der syntes. Mange steder standsede folk op midt i deres gøremål og kiggede på mens vi trillede forbi.

Mange vinkede - og en hel del stod med brede smil over synet og lyden af alle de motorcykler. Det kan man jo ikke fortænke dem i ;o)

 Turen gik først ad Frederikssundsvej - ind gennem Frederikssund - herfra hovedvej 53 til Gershøj, hvor vi holdt ½ times pause. Fra den medbragte "spisevogn" blev der serveret kolde vand og 3 forskellige slags boller med fyld.

Gershøj - min mc er den røde.


Stadig Gershøj - de andre mc'er

 Efter pausen gik turen så mod Roskilde. her var der is-pause på havnen i Roskilde, som forøvrigt er et yndet sted for motorcyklister at tage hen lørdag/søndag eftermiddag. Har været der et par gange før med veninden.

 Desværre har jeg ingen billeder derfra, da kameraets batterier gik døde og jeg endnu ikke har fået anskaffet mig nogle ekstra :o(

 Efter is-pausen gik turen så tilbage til træfpladsen - ad Frederikssundsvej og her fik vi så et par klassiske eksempler på hensynsløse bilister.

Heldigvis skete der ikke noget, men i en enkelt situation var en mc'ist meget tæt på at blive nedlagt af en grøn bil. Føreren kunne åbenbart slet ikke styre sit raseri over at skulle ligge bag ved så mange motorcykler uden mulighed for at kunne overhale - lovligt, altså.

Han havde sikkert - i følge sig selv - mægtig travlt og fandt derfor vores marchhastighed på de lovlige 80 km/t for langsom. I hvert fald mistede han tålmodigheden og med hornet i bund pressede han sig forbi og var dermed lige ved at nedlægge en mc'ist. 

Kort tid efter var der så endnu en "Brian-type" på spil - denne gang i en rød bil. Han var lige så utålmodig, men uheldigt for ham, havde vi jo netop haft oplevelsen af hans "navnebroder" og derfor sørgede mc'en foran ham for at fylde så meget, at han ikke kunne overhale - der var forøvrigt også dobbeltoptrukne spærrelinier på stedet - medmindre han kørte helt over i modsatte vejbane - og det havde han trods alt ikke lyst til.

 Knap 1-2 km senere skulle vi dreje fra og der gik ikke et splitsekund førend den røde bil røg forbi os med hornet i bund og diverse obskøne fagter - af hvilke han fik en del returneret!

Da vi nåede tilbage til pladsen var vi et par stykker, der snakkede om hvor forskelligt folk egentlig reagerede på sådan en kortege af mc'er. På udturen havde der slet ikke været noget, tværtimod havde bilister med vilje holdt tilbage - selvom det egentlig var dem, der havde forkørselsret - da de kunne se vi kørte i kortege. For ikke at tale om, hvormange, der havde stillet sig op og vinket og smilet :o)

 Så kunne man måske sige, at de kedelige optrin skyldtes at vi kørte på Frederikssundsvejen, hvor folk kører (for) hurtigt - men det harmonerer bare ikke med det faktum, at vi på udturen også kørte på Frederikssundsvejen - og her holdt bilerne i modsatte vognbane faktisk tilbage for os, da vi skulle dreje til venstre!

Nå, men nu skete der jo heldigvis ikke noget alvorligt, så emnet blev hurtigt forladt til fordel for andre mere sjove emner.

 Resten af eftermiddagen gik med lidt avislæsning og masser af snak omkring bordene. Ved 19-tiden bredte der sig den lifligste duft af grillet okse-et-eller-andet og skinke. MUMS hvor det smagte :o) 

Ved midnatstide brød jeg op og kørte hjem, godt tilpas efter et dejligt træf :o) * * *

 I dag er så en ganske almindelig søndag: Vaskemaskinen er lige blevet færdig med 3. vask og stilene venter på den sidste gennemlæsning og fastsættelsen af karakteren.

 På trods af blæsevejret vil jeg grille i aften, så har indkøbt en engangsgrill og bøfferne ligger pt. i marinade, så de bliver rigtig lækre :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar