søndag den 17. juli 2005

At møde sine idoler

Ella fortæller om AC's møde med sit idol.

 Det indlæg fik mig til at tænke tilbage, og jeg kan sagtens følge AC's glæde :) Det er nemlig en helt ubeskrivelig fornemmelse den første gang man møder sit idol.

 I gamle dage - vi snakker 1975 her - var Jørgen de Mylius bestyrer af DRs Top-20 hver søndag, tror jeg. Det var ihvertfald via Top-20 at jeg første gang stiftede bekendtskab med Smokie (eller Smokey, som det stavedes dengang) og "If you think you know how to love me" og "Don't play your rock'n'roll to me". Jeg var totalt solgt!

 Op gennem 70'erne og 80'erne holdt jeg trofast fast, omend jeg kun så dem i tysk tv en gang imellem. Det var mit største ønske en gang at få dem at se live, men da de i 1986 gik i opløsning, var den chance jo ligesom forpasset.

 Nå, men i '86 var Chris Norman (sangeren) gået solo...og storhittede med "Midnight Lady"....og turnerede...bl.a. i Danmark!...og hvor befandt Esther sig? Jow da, hun boede på det tidspunkt i Grækenland!! Skidegodt timet! 

Da han så atter var på turne i Tyskland i marts '88 - og jeg atter befandt mig i DK - ja, så skulle det bare være! 4 koncerter blev det til + jeg mødte ham.

 Det var dælme underligt og ufattelig fedt pludselig at befinde sig i en hotelsofa i Hamburg, mens han havde sat sig ved foyerens piano og gav os en minikoncert i ca. 20 min.

Derefter kom han hen til vores sofagruppe...og satte sig i stolen lige ved siden af mig...og snakkede med hver enkelt af os i et stykke tid for tilsidst at stille op til fotografering. Typisk mig, så var min film opbrugt (det her var jo længe før digikameraets opfindelse!) 

En eller anden tog heldigvis et billede af os og sendte det til mig. Billedet kan ses nedenfor - I må dog nøjes med Chris + noget af min daværende affarvede manke :)

 

 Samme år, i december - helt præcist d. 4. skulle det gendannede Smokie (med ny sanger) så spille på det hedengangne "Alexandra" i København.

 Før koncerten småsnakkede jeg med en pige; P. og bagefter fulgtes vi backstage for at hilse på gutterne. Det var også vildt pludselig at stå der sammen med Alan Silson og Terry Uttley.

 I årene efter fulgtes P. og jeg til en del koncerter med Smokie (+ Sweet, Slade og Suzi Quatro) både i DK og Tyskland og et af "højdepunkterne" var helt klart den iskolde novemberdag i '95, hvor vi var på Shamrock's Inn sammen med folk fra både Smokie og Slade. Det var dæleme sjovt :)

 Det var heller ikke dårligt, dengang vi så Smokie i Brædstrup i '91. Vi boede på samme hotel som dem (Pejsegården) og sad og snakkede med dem i baren i 4-5 timer om eftermiddagen.

 

  Alan Silson sidder og lytter til nogle gamle Smokiesange - på min walkman :) Det er forøvrigt sjovt at opleve, hvor hurtigt en evt. "stjernestatus" falder til jorden, når man først møder sit idol. Så er de bare helt almindelige mennesker, der tilfældigvis laver noget musik, man godt kan lide. Vi har ihvertfald ofte moret os over at gide bruge både penge og tid på at snakke med "sådan nogle, gamle, afdankede popsangere".. :)

 Generelt er både Smokie, Chris, Sweet og Slade til at "tale med"...for det meste da. Det samme kan så ikke lige siges om den lille dame Suzi Quatro. Hun er ikke altid lige nem at slå et ord af. Et par fotos fik jeg dog af hende, da vi var til Glamrock i Esbjerg i '93.

 

 Jeg hører stadig Smokie/Chris - men ikke nær så ofte som før. Live har jeg ikke set dem siden '98.

Jeg er ikke så begejstret for det "nye" Smokie med Mike Craft som sanger. Til gengæld kan jeg glæde mig over, at Chris Norman (og også Alan Silson) stadig sender albums på gaden.. faktisk sidder jeg i dette øjeblik og lytter til deres respektive nyeste albums :) Det er helt okay musik.

 Jeg vil meget gerne se Chris live igen...på et eller andet tidspunkt. Alan Silson ville heller ikke være dårlig at se live igen.

Han spiller forøvrigt i Holstebro d. 20. august.....på en )%/#%/ ONSDAG! Havde det været i weekenden var jeg sgu nok kørt derover!

 Nå, nu er det vist på tide at vende tilbage til nutiden efter denne tur ned ad Memory Lane :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar