fredag den 22. juli 2005

Västergötaland på to hjul

Her følger så i første omgang en mængde fotos og etapekort + en smule tekst omhandlende vores to-dagestur til Sverige, nærmere bestemt Västergötaland.

Onsdag d. 20. juli 

Vi kørte hjemmefra kl. 8.00. ”Morgenmad” på rastepladsen lige efter Øresundsbroen (En meget kedelig bolle med ost og skinke) ca. 9.15.

Derfra kørte vi uden stop indtil en rasteplads nær Halmstad, hvor vi holdt en lille pause.

Vejret var rimeligt, det småregnede af og til, men samtidig skinnede solen. Vejret holdt dog ikke. Da vi tankede ved Statoil Snapparp (Laholm Kommune) var solen forsvundet:

 
Og det blev meget værre da vi nåede Göteborg, så der kørte vi i "læ" på en tankstation og tankede atter, selvom det strengt taget ikke var nødvendigt endnu, men så gik der da lidt tid med det - og ganske rigtigt regnede det lidt mindre, da vi kørte videre ;o)

 Nær Stenungsund kunne vi endelig forlade E6 og begive os mod første mål; de to øer Tjörn og Orust.

Vejret havde også forbedret sig markant; solskin :o)



 Udsigten fra punkt A var ikke at kimse af:
 Ej heller fra punkt B - Mollösund:
Efterhånden var klokken blevet næsten halv 6, så det var ved at være på tide at finde frem til vores hotel.

Derfor holdt vi heller ingen fotopauser selvom vi på turen fra Stenungsund til Essunga Kyrkby kørte igennem nogle fantastisk flotte områder.

Så, den tur må jeg klart køre en anden gang igen - temmelig ærgerligt - not! *G*

 

 Endelig – godt halv 8 var vi så fremme ved hotellet; Madam Blå i Essunga Kyrkby. Dejligt!
Torsdag d. 21. juli

Vi forlod Madam Blå ca. halv 10 efter at have indtaget et gedigent morgenmåltid. Eftersom vi havde guide på frem til Trollhättan (mere i et senere indlæg), må den indtegnede rute tages med et gran salt - er ikke helt sikker på alle rutens detaljer :o)

Undervejs gjorde vi bl.a. holdt ved et smukt lille vandfald - billeder følger i et senere indlæg - kørte på nogle dejlige snoede veje igennem skove, kørte igennem en bette landsby næsten kun bestående af små røde træhuse, og så igen noget skov med snoede veje :o)



I Vänersborg gjorde vi holdt ved punkt C (ca.!) og havde det flotteste udsyn over Vänern:

 Efter dette korte ophold kørte vi til Trollhättan, hvor vi parkerede ved sluserne (punkt D). Her tog vores guide afsked med os og kørte hjem igen.
Efter en frokostpause med udsigt over sluserne, var det så tid til at påbegynde hjemturen.
   
Etapen Trollhätan-Kungälv gik langs Göta Älv efter forslag fra vores guide.

 

I nærheden af Kungsälv holdt vi en pause (punkt E) før vi kørte videre.
Indtil nu havde vejret været med os, men ... på motorvejen ved Kungsälv, var det slut med det gode vejr – så ind på en rasteplads og på med regntøjet. Det regner simpelthen bare altid i Göteborg! *GG*

Halv 7 var vi fremme ved Øresundsbroen – den blev passeret i fint blæsevejr (vindposen stod lige ud) samtidig med det både regnede og haglede. En sjov tur ;o)

Da vi nåede Sjælland var det næsten holdt op med at regne, omkring Avedøre skinnede solen – og det gjorde den også på hjemegnen :o)

Godt 8 kunne vi trille ind i garagen – dødtrætte, men en masse køreoplevelser rigere :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar