mandag den 5. december 2005

Jeg da skal lige love for den var friskfanget!!!

Min søde udlejer fik i dag hele tre friskfangede ørreder af en af sine venner.

Hun tilbød mig den ene, og da jeg gerne spiser fisk, sagde jeg selvfølgelig mange tak.

 Jeg har før prøvet at rense fisk - var på et tidspunkt gift med en lystfisker - så det var ikke fordi jeg anså det som noget særligt at skulle rense denne flotte ørred. Ha, jeg blev klogere, gjorde jeg.

Som den ligger dér på billedet, ser den jo totalt uskyldig ud, men ikke desto mindre gav den mig noget af en chok. Først skar jeg halefinnen af og dernæst var turen kommet til hovedet. Én ting var at der sprøjtede blod ud i det øjeblik jeg satte kniven i - men nu har jeg ikke det store problem med blod - så jeg skar videre og fik jeg dagens chok: Samtidig med at nogle af indvoldene nærmest "pressede" sig ud af det snit jeg havde lavet (knap halvvejs igennem) begyndte dens bagkrop pludselig at slå fra side til side - som om den var levende!!

 Jeg fløj forskrækket ½ meter baglæns, mens fisken blev ved med at bevæge sig endnu et par sekunder. Da den endelig holdt op med at bevæge sig, var den havnet halvvejs udenfor skærebrædtet! Jeg kiggede lidt tøvende på den og overvejede om den mon atter ville spjætte, når jeg skar videre...må indrømme det lige tog et minuts tid eller to førend jeg atter nærmede mig med kniven...

 Forsigtigt satte jeg kniven ned i snittet - ingen bevægelser - pressede let - stadig ingen bevægelser - og så lagde jeg forsigtigt venstre hånd på fisken for at flytte den op på brædtet igen og for at holde styr på den, mens jeg skar videre. Bare for en sikkerheds skyld indprentede jeg fisken: "Du er altså død, så lig stille!!" Det må dælme have været et syn for guder *GG*

 Nå, men hovedet kom af uden flere krumspring og så kunne jeg skære den op og få indvoldene ud. Godt nok har jeg da tidligere hørt om at f.eks. ål tér sig helt vanvittigt, når de skal flåes/renses, men at ørreder også opførte sig sådan, anede jeg ikke. Så har jeg lært dét!

 Kattene havde været rimelig nysgerrige, da jeg kom anstigende med fisken, men de gad nu ikke rigtig spise rå fisk. Speedy snusede interesseret til leveren, men mere blev det ikke til, så indvoldene røg i skraldespanden.
Den rensede fisk kom i fryseren, for da jeg jo som bekendt rejser til Island i morgen, var det ikke lige i dag, jeg skulle have ørred :o)

 Når jeg en gang så tager den op af fryseren, kan jeg så også være helt sikker på, at den - efter at have været nedfrosset - næppe vil begynde at sprælle igen ;o) *G*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar