søndag den 21. oktober 2007

Via Appia Antica

Efter Colosseum var det så på tide at stifte bekendtskab med Roms offentlige transport, for ligefrem at gå ud til Via Attica, var ikke noget vi havde lyst til.

Først med Metroen fra Colosseo til Colli Albani, hvorfra vi tog bus 660 ud til Via Appia Antica.Dér var en bette butik, hvor vi fik provianteret til den senere frokost. Indehaveren forstod heldigvis mine italienske gloser, så jeg fik, hvad jeg gerne ville have :o)Efter provianteringen konsulterede vi lige vores kort, så vi ikke kom til at gå i den forkerte retning og så begyndte vi eller at gå ind mod Rom ad denne oldgamle vej.Lidt i 12 nåede vi så til Sebastiano-katakomberne - men dem kunne vi godt glemme alt om. De var nemlig ved at middagslukke! Hvilket også gjaldt toiletterne!

Vi nåede dog et kort smut ind i den lille kirke.De har nogle helt fantastiske loftudsmykninger. Hvis jeg havde sådan et loft, ville jeg synes det var tudegrimt, men det ser godt ud i en kirke *G*I stedet for at sidde og vente i to timer, kunne vi lige så godt gå videre. Vi kunne også godt bruge nogle ikke-middagslukkede toiletter, så afsted med os.

Lidt senere nåede vi så til Callistokatakomberne, hvor der naturligvis også var middagslukket. Men i det mindste kunne toiletterne da benyttes!Vi kunne læse os frem til, at det her var nogle af de vigtigste katakomber, så dem skulle vi altså se, så det blev til en god lang frokostpause - og mand, hvor min frokost dog bare smagte helt fantastisk!Kl. 14 kom vi så ned i katakomberne - med en guide. man kan slet ikke komme derned alene, for så er risikoen for at fare vild overhængende stor.

Det var mægtig spændende at se og kan klart anbefales - også selvom man skulle have en snert af klaustrofobi. Jeg kunne i hvert fald sagtens klare turen, men nu var der også højt til loftet, selvom vi befandt os nede under jorden :o)

Da vi atter var dukket op til overfladen, fortsatte vi turen ind mod Rom - og fik både set olivenhøst:...og bunker af de sødeste lam:Hele tiden mens vi gik, kunne vi se San Sebastianoporten. Eller rettere, det vi regnede med var porten (Det var det nu også!)Ca 1 km fra Callistokatakomberne passerede vi denne kirke, der skulle hedde "Quo Vadis?"


Vi droppede dog at gå ind i den, eftersom vi var iført tshirts og ikke havde noget med til at tildække vores arme.Endelig nåede vi så hen til San Sebastiano-porten og gik igennem den. Hvis man så tror man er i Rom, så bliver man nu skuffet, for der er stadig et pænt stykke vej (med heftig trafik) men det er nu stadig en smuk tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar