søndag den 21. oktober 2007

Must see - or not?

Jeg har et til tider ret anstrengt forhold til såkaldte turistattraktioner.

Ikke attraktionenerne i sig selv - men de køer de skaber. Jeg gider simpelthen ikke stå i kø i meget mere end et kvarter for at få lov til at betale for at se en attraktion. Det har jeg slet ikke tålmodighed til. Så undværer jeg hellere! Derfor har jeg også kun set Eiffeltårnet nedefra, ikke på vilkår om jeg gad stå i kø i laaang tid for at komme op i det.

I forbindelse med min rejse til Rom, var der - igen - mange der sagde, at jeg så ubetinget måtte se at få set Peterskirken/Vatikanet. Nej, det måtte jeg altså ikke!

Da vi under den meget anbefalelesværdige "Angels & Demons-tur" rundede Peterspladsen, var jeg målløs over at se, hvormange folk, der frivilligt stillede sig op i den bagende sol i timevis, bare for at komme ind for at se "en kirke".

Jo, som historisk interesseret ville jeg da gerne se kirken, Vatikanet, det Sixtinske kapel etc. etc. men sandelig kun, hvis det max. indebar 15 minutters venten. Ellers kan jeg sagtens leve med "kun" at have været på Peterspladsen og at have set et par tvprogrammer om området. vigtigt er det altså heller ikke at se lige den kirke.

Der er så mange andre steder i Rom, der er så meget mere interessante og som jeg stadig mangler at se.

F.eks. har jeg kun set en brøkdel af Via Appia Antica med alle katakomberne og så mangler jeg da stadig også at se Villa Medici, Borgheseparken, Caracallas termer, Diocletians termer, Teatro Marcello og 117 andre seværdigheder :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar