torsdag den 12. juli 2012

Haven kan godt lide vejret

Personligt har jeg det ganske glimrende med temperaturer mellem 16-20 grader, behøver det ikke varmere. Jeg får det decideret fysisk dårligt, hvis vi har ret meget højere temperaturer (og den luftfugtighed, der følger med), så jeg klager ikke over vejret i disse dage..

At der så også kommer en hel del vand fra oven er både godt og skidt. Økonomisk er det godt, da vand jo ikke er helt billigt og haven derfor bliver vandet gratis. Vandet er bare upraktisk, når jeg gerne vil arbejde i haven.

 Jeg går stadig og venter på ankomsten af det sidste ton granitskærver, det burde logisk set ankomme i dag - og det er altså sjovest at køre med i tørvejr....så mange gange, som jeg skal gå frem og tilbage med trillebøren. Min nabo - med bobcat'en - er nemlig ikke hjemme.

 I særdeleshed det vejr vi har i dag: konstante byger med noget, der minder meget om styrtregn. Hvis det bare var små, lette byger var det noget andet. Jeg har ikke så meget imod, at det drypper en smule, når jeg er ude, men styrtregn er altså ikke sjovt at arbejde i.

 De første dage af juli havde vi som bekendt pænt høje temperaturer - og jeg skal love for det -i kombination med en del vand - fik sat skub i væksten rundt omkring i haven.

Her et par stemningsbilleder:
 
Lathyrus 'Matucana', broccoli (et par af planterne er gået i stok, men nogle af dem ser altså rigtige ud) Denne gul/grønne plante står i mit ene skyggebed og jeg aner ikke hvad det er for en - anyone? Sidste billede er de to Clematis 'Ville de Lyon* jeg købte i Fakta til 20,- stykket i foråret.

De klarer sig da glimrende, synes jeg. . Min rose 'New Dawn' går pænt amok i år - og selvom blomsterne er lyserøde, så kan jeg temmelig godt lide den ;o) Til højre for den; min squash med endnu en blomst.

Det er helt korrekt, når man siger, at én squashplante er nok til en hel familie, for jeg skal da lige love for, at den vedbliver at få blomster (og squash). Så er det jo godt, at jeg holder meget af den spise. Nedenunder min smukke rose Helenae 'Lykkefund', som også skyder ganske pænt, men ikke så voldsomt som 'New Dawn'
 Den gule rose var en jeg købte sidste år i et supermarked og plantede ud. .

 I går aftes - da der var pause mellem bygerne - tog jeg mig en lille havevandring, og så den længste regnorm jeg indtil nu har set på min matrikel. Flisen den kravler på er 30-30 cm, så vil skyde på den er 15-20 cm lang. Nede i mit såkaldte "Flammebed" har den lyserøde(!) staude-lathyrus og min blå sommerfuglebusk indgået en ret heftig alliance....tror dog egentlig det kommer til at se okay ud, når de blomstrer. Kattene elsker stadig at være ude, naturligvis.
De ser dog temmelig bebrejdende på mig, når det - igen - regner.

 Her er det Quintus på aftentur under broccolien :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar