mandag den 2. juli 2012

Havestatus

Sølle syv (7!) indlæg fik jeg skrevet i juni måned og maj var forøvrigt ikke meget bedre; ti indlæg. Det må jeg altså se at få lavet lidt om på.

 Det kunne også være helt rart at læse andre blogs igen, for det har jeg næsten ikke gjort det sidste halve år. Jeg ved godt, at mit energiniveau har været meget lavt pga. stress og siden april har jeg oveni haft rigeligt at se til med afgangsprøver....og den energi jeg havde, blev så brugt i min have - og til at spille det længe ventede DiabloIII ;o).

 Heldigvis har jeg da husket at tage billeder undervejs, så jeg kan følge udviklingen i min haveomlægning, men det er alt andet lige noget nemmere, når jeg har skrevet indlæg om det.

 Da året startede havde jeg en hel masse ting jeg gerne ville nå i denne havesæson - og jeg har faktisk nået de fleste af dem, i hvert fald de store (og dyre) af dem: .
  • Haven er blevet kattesikret (Inkl. bygning af mere plankeværk med låge)
  • Surbundsbedet er lavet færdigt, inkl. stensætningen rundt om
  • Anlæggelse af to skyggebede, inkl. vellykket flytning af buksbomhække
  • Begge skur er blevet grundigt opryddede (De kunne så godt trænge til en ny omgang, men det får vente)
  • Har lavet et stenbed (og pønser på endnu et)


Foran stenbedet har jeg et lille, blåt bed. Bemærk især den omsig-bredende 'Nepeta variegata', som jeg hjemførte fra Kew Garden i to små 7 cm potter. Den har lavet rigtig mange udløbere, så jeg overvejer om ikke jeg skal klippe dem af og lave nye planter, for den er da helt forrygende som bunddække - og bunddækkeplanter kan jeg ikke få for meget af - og da slet ikke, når løvet er så smukt.
  • Fået mig et udendørs plantebord
  • Fået opsat endnu to palle-højbede og malet dem sorte
  • Malet min bænk sort
  • Fået et mini-pallerammebed til krydderurter - også malet sort

  • Buksbomhækken er blevet klippet - nye stiklinge (ca. 100) lavet
. Det er hvad jeg sådan lige umiddelbart kan komme i tanker om - og det er da en hel del, synes jeg. Jeg mangler stadig at få malet plankeværk + vinkler (Malingen er dog betalt!) Desuden at få opsat et rionet ved min mc-parkering og få lagt skærver omkring højbede (Skærverne er betalt og kommer om en uges tid) Et af de næste, store projekter er anlæggelsen af et regnvandsbed med lille bassin - har købt baljen til bassinet - men det projekt er udskudt til næste år. I år VIL jeg også have tid til bare at nyde min have; altså have tid til at bare gå og nusse i bedene. To-tre af mine bede er jeg ikke tilfreds med, så jeg overvejer om ikke de skal retableres til efteråret (Dog muligt jeg venter til foråret)

Lidt flere billeder fra haven - taget her til aften:

 Som det ses, trives mine klokkeranker og duftlathyrus (Claus Dalby Collection) ganske fint.

 Det samme kan siges om min Clematis 'Golden Tiara' jeg købte sidste sommer, hvor den fik 5-6 blomster....nu breder den sig uhæmmet - til min store glæde. Et af de bede jeg ikke er helt tilfreds med, er mit flammebed. Der er simpelthen for mange "fejlfarver", synes jeg. Planter hvis farver ville passe bedre i det lyserøde eller blå bed. (bagerst) Min flotte digitalis er - selvfølgelig - lyserød....argh(!) men den er der jo ikke til næste år, så det går nok. Evt. nye digitalis bliver flyttet til et andet bed, for jeg gider altså ikke alle de lyserøde planter i mit flammebed...!

 

 Min zucchini (squash) trives ualmindeligt godt - har allerede høstet 6-7 stykker (Tager dem før de bliver kæmpestore) og morgendagens frokost-zucchini er klar, som det ses :o)
 

 Sidst, men ikke mindst: min klatrerose 'New Dawn' - som går helt amok i år.

 Sidste år var jeg jo noget utilfreds med, at den ikke skød de der lovede 1½ meter i løbet af en sæson, men kun blev omkring 70 cm høj....den har så taget godt med revanche i år, da den nu rager ca. 10 cm op over mig, og jeg er immervæk 182 cm høj! Blomsterknopper har den også en masse, så jeg er meget tilfreds med den - også selvom den er lyserød. Haha.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar