søndag den 13. marts 2016

15 minutters solskin torsdag...mens jeg var på job...

Billedet her er taget fredag eftermiddag - det gælder alle solskinsbilleder. 
Billeder uden sol er taget lørdag eftermiddag, lige inden familien dukkede op.

...og så 1-2 timer fredag er hvad det er blevet til indtil videre. Ikke ligefrem noget at råbe hurra for.

Igår kørte jeg på arbejde i tung, tung rimtåge - en tåge, der holdt sig nærmest hele dagen...ved 15-16 tiden lettede tågen en smule og det blev mere klart i vejret...men solen fik vi altså ikke at se.
Denne søndag morgen er vi stået op til endnu en GRÅ dag. Den dyne af gråhed holder temperaturen nede på 3-5 grader. Æv.

Vi kigger altså langt efter solen og de der 8-10 grader vi var blevet stillet i udkig.

Har lige kigget på DMIs' byvejr og i følge den skulle det vist klare op en gang efter middag...men lad os nu se...det stod der også  igår.

Af havearbejde har jeg ikke fået nået ret meget. I fredags nåede jeg ud i godt 1½ time og fik rengjort jordbærhøjbedet og det lille bed ved siden af vandtønden, hvor der står lupiner, judaspenge og krokus...og det var det.

Lørdag var jeg på job fra 8.30-14 (Til gengæld skal jeg så ikke på job i ugen op til påske, hvilket ellers ville have været tilfældet.) - og da jeg kom hjem gjorde jeg klar til familie-rykind af min søster og hendes familie og så gik resten af dagen med det.

I dag søndag satser jeg på vi kommer ud i haven omkring middag, men lige nu ser det godt nok ikke indbydende ud med den runge, grå dyne, der hviler over det hele.

I fredags tog jeg et billede af min 'Lykkefund' så man kan se, hvor voldsomt stor den egentlig er vokset siden den blev plantet i maj 2011. Jeg har endda klippet godt i den - og det er tydeligt at se jeg snart skal have fat i saksen igen. Venter dog til april, hvor jeg også klipper de andre roser.
Jeg har endelig fået sat min mos-forårs-kurv frem på bænken, hvor den byder velkommen. Om natten tildækker jeg den med fiberdug, da der ikke er nogen grund til blomsterne skal svides af frostgrader. Den har jo indtil nu stået ret beskyttet i udestuen.
Beklager den lille uskarphed i gråvejrsbillederne. Mit kameratelefon har det åbenbart svært med sådan noget vejr.
Den ene af to Dortealilje-klumper. Denne står i forhaven og skal altså graves op inden længe.
Her ses en af de malva 'Braveheart' jeg såede sidste år. Den skyder sørme igen.
Det samme gør en af de hvide løvemund. Jeg har før oplevet løvemund har overlevet vinteren, men det er nu dejlig at se hver gang det sker.
Nu vil jeg kaste mig over bloglæsningen - og sikkert blive misundelig over det gode vejr det lader til en del af jer har haft :)
God søndag.

21 kommentarer:

 1. Men vilka ljuvliga krokusar! Hoppas du får en bra trädgårdsdag idag. Jag ska också ge mig ut en sväng och gräva och rensa.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja...nu er klokken 13... og her er stadig gråt i gråt...så tror kun det bliver en meget kort tur udenfor. Jeg gider ikke når det er så koldt :/ Heller ikke selvom mit tøj er varmt :)

   Slet
 2. Ja både kameratelefonen og vi har svært ved det grå vejr, nu må det snart være nok, men vi stoler ikke rigtigt på DMI mere, de lover men hvad bliver det til. Lad os håbe på sol i eftermiddag.
  Jeg ville gå i krig med lykkefund nu, den er så kraftig, så den tager ikke skade af en smule frost, hvis der stadig kommer lidt. Du skal nok få masser af blomster i den til sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. DMI lover oftest forkert vejr, når de lover godt vejr....til gengæld er de alt for gode til at ramme plet, når de lover dårligt vejr. Haha.
   Kaster mig over Lykkefund en af dagene...næppe idag...det er simpelthen for koldt....også med Thyborønhabit.

   Slet
 3. Hej Esther
  Ja desværre er det heller ikke her det gode solskinsvejr opholder sig, lige nu ligger tågen tæt og temperaturen er faldet til 0 grader, øv øv og atter øv.
  Dejligt du alligevel nåede at indfange lidt solskins billeder i alt gråvejret ;)
  Din fine forårsplantning står godt på bænken og lad os krydse fingre for en solrig eftermiddag ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Her har vi også stadig 0 grader og tåge...SUUUUUUUUUUUUUUUK. Når ret skal være ret, så er tågen lettet en anelse, men her er stadig gråt og diset.

   Slet
 4. Så härligt med krokus och klocklilja i blom. Vi har också gråväder, snön är borta men marken är blöt och kall. Hoppas solen kommer och värmer upp, så jag får se mina krokus blomma.
  Ha det fint!
  Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, håber vi snart allesammen kan nyde noget dejligt solfyldt forårsvejr. Det trænger vi så meget til.

   Slet
 5. Hej Esther.Surt at skulle arbejde om lørdagen........men ekstra fridage til påske er da ikke værst.
  Her kommer solen også først frem hen på eftermiddagen.Men bare man får ordnet lidt hver dag så når man jo igennem haven på et tidspunkt.
  Er slet ikke begundt på hverken at så eller lave lidt påsketing.
  Var på en dejlig tur med vennerne igår på Carlsberg med rundvisning og frokost.Skal nok vise lidt billeder derfra lidt senere.
  Er bare vild med din flotte moskurv.Og de små dorthealiljer er da slet ikke til at stå for.
  Rigtig dejlig søndag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Med kun 0 grader er det for koldt at gå i haven - også selvom jeg har en fin Thyborønhabit - det bliver simpelthen for koldt på fingrene.
   Lyder hyggeligt med en tur på Carlsberg :)
   Tak - jeg er også ret begejstret for moskurven.

   Slet
 6. Ja, det er visst det vi alle har til felles, vi klager over været ;)
  Deilige bilder av gule krokus, og de ser ut som små soler!
  Håper vi begge får se solen i dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de små krokus er som små sole.
   Håber stadig på solen dukker op - det ville få humøret til at stige markant i løbet af meget kort tid.

   Slet
 7. Tak Ester for din rapport fra Stevns kanten af. Kan sige dig heroppe i Nordjylland står den på sol. Håber du får den at se også. Nu er jeg advaret om Lykkefund nøjjj hvor er den stor...så den skal da holdes i ave....elsker din dorthealilje gæk...jeg ønsket dig god have/ blog dag .

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Hm...der er nogen, der kan...mht. vejret... Her er der 0 grader og stadig gråt i gråt - dog mindre diset...så måske det lykkes solen at komme igennem skylaget...har dog mine tvivl, for det er meget tæt det skylag.
   Ja, Lykkefunden er temmelig kraftig...men det gør nu ikke noget. Det fortæller mig jo at den trives, hvor den står :)

   Slet
 8. Hej, nu er du jo en sol i dig selv og mon ikke den rigtige kan finde på at skinne på dig i dag :o) den er i hvert fald brændt igennem her i det vestsjællandske, lige inden jeg skulle på job.
  Nu er jeg jo en af de heldige der har set din lykkefund :o) og den er bare så smuk og stor..den kan du godt begynde at klippe lidt i uden der sker noget.
  Den lille moskurv er så sød, det er vist klogt du giver den dyne på om natten. Jeg købte en del Hornvioler og stedmoder i går i Bilka, de står da heldigvis inde i orangeriet.
  Og lad os så lige få en opdatering på vejret :o)
  Knus fra Linda.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...tak :)
   Men jo...den rigtige sol kom frem...kl. 14.58! :)

   Slet
 9. Jeg håber kære Esther at solen er kommet til dig så du kan komme ud og være i haven uden det er gråt og kedeligt. Vi er lige kommet ind og har fået lavet lidt. Men er dog ikke færdig - langt fra, men det må tages i små etaper. I morgen står den på arbejde det meste af dagen og de efterfølgende to dage, men så har jeg påskeferie helt til den 29 marts - skønt det trænger jeg til for jeg kan godt mærke at jeg ikke helt er på toppen efter den omgang influenza jeg have for nogle uger siden - dejlige billeder af krokus og lykkefund. Glæder mig til min også kommer op i højden :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Solen kom....14.58...Sikke en forskel :)
   Det lydder goddt med en dejlig, lang påskeferie, så du kan blive helt frisk igen.

   Slet
 10. Det vel i grunden ok at arbejde om lørdagen, når du får en bedre påskeferie ud af det. Det vejr, du beskriver, ligner vores til forveksling. Lykkefund er utrolig livskraftig. Vores eksemplar klatrer op i et æbletræ og får lov til at give den fuld skrue.

  SvarSlet
  Svar
  1. Javist er lørdagsarbejde okay, når det betyder længere påskeferie. Især når jobbet er overstået og man kan køre hjem. Hihi :)

   Slet
 11. Det arbejde stjæler meget af ens tid - og sammen med møder i børnenes skoler, gymnastikopvisninger og div. arrangementer bliver også jeg udfordret på tiden i haven - i al fald i den forgangne uge! Her i weekenden er jeg dog kommet ud sidst på dagen - og i det skønneste solskin! Jeg har nydt det - også en smule for dig!

  SvarSlet