mandag den 14. marts 2016

Når nu solen ikke kan, på grund af for tæt skydække...

...så må jeg jo selv sørge for at få mit humør til at stige lidt.

Mens jeg sad der i går formiddags og skumlede over vejret, var det så jeg kom i tanker om, at Frenderup Planteskole, som jeg har skrevet om en gang før, da vist nok var åbnet op igen efter vinterpausen...og jeps, de var åbnet igen i går.

Så var der godt nok meget kort fra tanke til handling.

Et kvarter senere sad jeg i bilen på vej derud. Planteskolen ligger kun små 20 minutters kørsel herfra, så det er jo ingen tid.

Planteskolen ligger ude på landet, tæt på Dalby.

Hele landskabet jeg kørte igennem var dækket af den irriterende tåge - nogle af træerne så helt troldske ud, som de stod der langs vejen, mere eller mindre indhyllet i tåge.

Vel ankommet planteskolen hev jeg straks kameraet frem og knipsede løs.
 Skønt med sådanne farveklatter for en solhungrende sjæl som mig.

Kulden er forøvrigt grunden til, der stadig ser temmelig tomt ud udenfor. Langt de fleste planter har de stadig stående under vinterdække - men de er begyndt at pakke dem ud. De venter dog på lidt højere temperaturer.
 Naturligvis var der masser af hornvioler og stedmoderblomster.
 Mit gavekort blev brugt på:

tre forskellige stenbedsplanter (Jeg skal have ryddet lidt op i mit stenbed og bl.a. have flyttet de selvsåede akelejer - de hører nu en gang ikke hjemme i et stenbed. Det efterlader nogle huller, som de nye planter så kan dække.)

to røde bellis
tre forskellige kugleprimulaer
2 x 6 hornvioler
 Foreløbigt får planterne lov til at stå i udestuen - der skal lige være lidt varmere end 0°C, før de kommer udenfor.
Efter en god halv time på planteskolen satte jeg kursen hjemad.

Jeg nåede dog ikke så langt, da jeg pludselig opdagede et skilt med "LOPPE....." i mit bakspejl. Mig finde en plads, hvor jeg kunne vende og så køre tilbage igen.

Det betalte sig. Jeg fandt en hel del for ikke særlig mange penge. Hver ting kostede mellem 3-15 kroner. De fleste 5,-.
Som den kvikke læser sikkert har opdaget, så er alle tingene glasvaser/flasker - og det er der en helt særlig grund til. Jeg skal nemlig bruge en hel del forskellige glasflasker o .lign. til min fødselsdag, så derfor er jeg gået på jagt allerede nu. Jeg vil nemlig ikke give alt for mange penge for dem.

18 kommentarer:

 1. Godt med lidt farver, når solen ikke kan komme igennem skyerne. Her er det også gråt i dag. Deprimerende

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt der findes planteskoler :)

   Slet
 2. Så deilige bilder! Jeg lengter desperat etter å se noe annet enn snø :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Håber snart du slipper for sneen.

   Slet
 3. Man er nødt til at opsøge noget forår, når nu det ikke helt vil komme hjem til én! Sikke et kup du gjorde på loppefronten - jeg samler også den slags til huse til konfirmation lige om lidt. Jeg har støvsuget div. genbrugsbutikker hele vinteren og er efterhånden ved at være i mål - jeg skal bruge mange! Men jeg har aldrig fundet så mange, som du har, på én gang! Til gengæld gav dagens genbrugs besøg i dag pote med hensyn til noget at sætte bloklysene på - det har nemlig været lidt et problem, for det må jo helst ikke koste noget.... Jeg fandt 18 flade glasdimser, som lige passer til et bloklys - og det går godt i spænd med alle flaskerne! Yes!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg var også forbløffet over at finde så mange...for lige da jeg tog et overblik over bordene så der ikke ud til at være meget...men så er det jo der kan dukke ting op, når man kigger grundigere efter :)
   Herligt du fandt noget til bloklysene :)

   Slet
 4. Kære Esther Det var godt, at du selv kunne opsøge foråret, Dejligt med sådan nogle forårs farveklatter ;-) Det var da også nogle skønne "klatter" som du fik med hjem. Super , at du lige fik spottet loppemarked, det kan man dæleme ikke køre forbi. Fine sager du fandt ;-) knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hurra for planteskoler på en grå og trist dag.

   Slet
 5. Kære Esther god ide med at indtage foråret når den ikke selv vil komme, mange herlige farverige blomster, det er som om behovet for farve er stort pt. i hvert fald hos mig.
  Og glassene ser rigtig fine ud, så det var godt du fandt dem så de kan bruges senere hen :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom vi nu har været helddige med vejret i en del dage, så kan jeg mærke, når der trækker skyer for solen, at det overhovedet ikke passer mig. Jeg trænger sådan til solskin :)

   Slet
 6. Hej Esther
  Ja.. det er godt vi kan købe os til noget forår i gråvejret, og der findes nok ikke noget bedre, end besøg på en skøn planteskole til at løfte humøret ;)
  Gode køb du fik gjort både på skolen og loppen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det hjalp gevaldigt på humøret sidste søndag :)

   Slet
 7. Hvor dejligt med sådan et planeskolebesøg :) Det trænger jeg også selv til :)

  SvarSlet
 8. Hyggelig planteskole og hyggelig forårs læsning :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, forårsting er ikke at foragte :)

   Slet
 9. Hej Esther.Der er bare ikke noget bedre end at shoppe igennem på en planteskole.
  Og det har du da gjort.Og så et loppemarked med gode indkøb er da bare en bonus.
  Solskinshilsner Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu var det ikke så farligt denne gang at køre derud, da de endnu ikke havde så mange planter...det er straks værre senere på sæsonen, for jeg har jo ikke plads i haven... ;)

   Slet