onsdag den 23. marts 2016

At spække en halmkrans

I dag skal jeg meget gerne have ompriklet og sået nyt, men inden jeg går i gang med det, skal jeg lige have skrevet dette indlæg, som jeg kort nævnte forleden.

I fredags lavede jeg den begravelseskrans vi skulle have med til Skagen.

Det var første gang jeg nogensinde skulle prøve at spække en krans, så det krævede en lille instruktion af min blomsterbindingslærer, som jeg fik da jeg hentede nål og blomster hos hende.

Jeg havde allerede været ude og klippe en masse efeu, der skulle danne bunden og så gik jeg ellers i gang.
Det er hårdt arbejde at spække en halmkrans skulle jeg hilse at sige, men jeg synes faktisk det kommer til at se pænt ud.
Nu er der muligvis nogle af jer, der sidder og tænker
"...og hvordan hulan spækker man så en krans?"...
Man skal bruge en spækkenål, som er en lang og meget spids nål med hul i den brede ende. Den kan anes på billedet herunder. Man stikker nålen delvist igennem kransen, hvor man vil have en given blomst, når nålen er næsten igennem, sætter man blomsten eller den lille buket ned i den hule ende og trækker i nålen.

På den måde bliver blomsten trukket ned igennem halmkransen og sidder godt fast. Man skal dog passe på, når man trækker, i særdeleshed med roser o. lign...jeg fik hevet hovederne af mindst ti undervejs i processen.
Hvor der handles, der spildes.

Lige så skal man passe meget på ikke at stikke sig i låret med nålen. Derfor valgte jeg at stå op til arbejdet, så var risikoen for at ramme mig selv noget mindre.
Nogle gange var det kropumuligt at få nålen igennem halmkransen, formentlig pga. nylontråden den var bundet med, men så måtte jeg finde et andet sted at stikke ned.

Efter fire timers "kamp" erklærede jeg kransen for færdig og kunne endelig påmontere båndet, som min lærer havde været sød at sætte sammen og "klargøre" med elefanttråd, så jeg blot skulle sætte det fast på kransen.
Jeg er godt tilfreds med kransen - og det var kæresten og svigermoren også :)

Jeg skal da helt klart prøve at spække halmkranse igen...sidder allerede og tænker på hvordan  en dahliakrans mon vil se ud... ;)

-----

I søndags, hvor jeg jo var temmelig groggy efter Skagensturen fik jeg trods alt rodet lidt med dekorationer i et par timer.
Jeg havde stadig en del blomster til overs fra kransen - og det ville da være ærgerligt ikke at bruge dem.
Først lavede jeg dog lige nogle meget hurtige dekorationer i mine to fuglebure:
 Fuglereden herover havde jeg allerede lavet for nogle uger siden.

Dernæst gik jeg i gang med at bruge blomsterresterne fra kransen.
En moshare, som jeg havde købt på nettet fik en klump oasis og et par blomster i, så blev den fin.
Min grøntsags-moskurv blev afmonteret for grøntsagerne og i stedet satte jeg ny oasis og lavede en blomsterdekoration.
 De allersidste smårester af blomster kom i vaser.
 På den måde var der ingen blomster, der gik til spilde :)
Kan I nu have en dejlig onsdag.

8 kommentarer:

 1. Du er dygtig - kort og godt :)
  God påske.

  SvarSlet
 2. Det blev en meget meget smuk krans, at lave sådan en selv gør den ekstra personlig:-)
  Dine påskepyntninger er også fine, det ser sødt ud med den lille hare:-)

  SvarSlet
 3. Det blev en fin krans, og hold da helt op, hvor dit binderi udvikler sig :-)
  Jeg har aldrig prøvet at spække en krans, og kender ikke teknikken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja, hvem skukke have troet for bare 6 mdr. siden hvor meget jeg ville kunne lave nu...i hvert fald ikke mig :)
   Det er hårdt at spække, men resultatet bliver supersmukt. Jeg skal klart prøve igen med sommerblomster - og ikke mindst dahlia :)

   Slet
 4. Meget smuk krans du har lavet. En dahliakrans er helt fantastisk kan jeg hilse og sige. Jeg har arbejdet hos en blomsterhandler som lavede kranse helt dækket af dahlia, de var fantastisk smukke. Hun monterede så en oasis ovenpå og lavede en opsats med de samme dahlia plus andre blomster, det var fantastisk flot. Ideen er til fri afbenyttelse, glæder mig til at se mere, det er nogen meget smukke ting du laver. God påske ønsker

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :)
   Tak for ideen....i første omgang tror jeg nu jeg nøjes med at lave en almindelig krans...men det med opsatsen skal da prøves en gang med tiden :)
   Også god påske til dig.

   Slet