fredag den 4. marts 2016

Det spirer lystigt

Det er vist kun andre havenørder, der kan forstå at det vigtigste pt. er at komme hjem og se hvor meget der er sket i såbakkerne siden man tog afsted om morgenen... :)

Igår fik jeg også lagt kartoflerne til forspiring. Vi prøver nogle nye sorter i år 'Nicola' (sen) og 'Sunshine' (tidlig) så må vi se, hvordan de smager og hvor meget de giver i udbytte.
I frøbakkerne sker der noget hver eneste dag nu.
Jeg har skrevet navnene på selve billedet, så taler billederne nemlig for sig selv :)

  
Tomaterne spirede forøvrigt d. 3. marts.
Jeg fik også lige knipset et par billeder i haven, men mange af dem blev nu ikke så gode igen. Jeg håber det er tørvejr i morgen, for så vil jeg nemlig ud og lave lidt i haven (og tage nogle bedre billeder.)
 Nu vil jeg dog gå i seng. Har døjet med mere eller mindre hovedpine det meste af ugen, så vil se om en god nats søvn ikke kan få bugt med resterne af den. Godnat.

10 kommentarer:

 1. Der er gang i den både inde og ude hos dig.
  Sov godt

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak...kommer dog ikke i haven i dag, det er for koldt et vejr...og kæresten har lånt min Thyborønhabit, så han kunne lege med sit nye legetøj ;) så jeg bliver inde.

   Slet
 2. ja jeg kan også kun give Lisbeth ret, der er virkelig gang i formeringen for jer, det går da godt nok hurtigt. Jeg lagde kartofler til spirring - også i æggebakker - og der sker alligevel en der - jeg har forsøgt mig med hamlet og asparges kartofler. Men det er alt sammen spændende med alle de frø - der såes og godt tid efter kommer der noget meget småt grønt op.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes nu altid det går rimelig hurtigt, når man bruger vækstlys. Det er sjovt med de der kartofler. 'Nicola' er så småt begyndt at danne mikrosmå spirer...men 'Sunshine' er stadig totalt glatte.

   Slet
 3. Det er altså lige før jeg får lyst til at sætte noget til spiring, bare for at kunne gå og se det vokser, men når jeg så kommer i tanke om at de også skal prikles og plantes ud, så kan jeg godt styre mig :o)
  Hvor er der meget der er langt fremme hos dig, jeg må da over i min have og se om der er noget der er vokset frem siden sidst jeg var der ;o) det er en spændende årstid. Her regner det, håber i får tørvejr.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt så forskellige vi er. Jeg kan godt lide at så...men det er nu mest fordi jeg trænger sådan til noget "forår" at jeg er så begejstret for det. Jeg synes faktisk det er sjovere at prikle ud...selvom det er noget af et arbejde.
   For ryggens skyld har jeg dog besluttet, at det er noget jeg gør indendørs, medmindre vejret er imod mig. Det sviner så lidt i køkkenet, men ikke værre end en støvsuger og en klud kan tage det bagefter. Jeg er jo vant til "svineriet" fra når jeg sår. Der står jeg jo også i køkkenet.

   Slet
 4. Skal si at det spirer hos deg! Det er en egen glede å se små spirer titte opp :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en meget stor glæde at se de små spirer...ved nogle af dem er det lige før man kan se dem vokse.

   Slet
 5. Det gror fint både ute och inne hos dig. Har väntat med att så, för jag vet inte var jag skall förvara allt när det börjar växa.
  Ha det fint!
  Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Når det er tid til omprikling regner jeg med at jeg kan sætte mine pelargonier fra køkkenvindueskarmen ud i udestuen (fiberdug over om natten)...og så omkring 1. april begynder jeg at flytte de småplanter i udestuen - ud på mit nye stativ...og med fiberdug over om natten. Det plejer at gå fint med fiberdugen.

   Slet