tirsdag den 29. marts 2016

Det er ikke lungebetændelse...

...det er "blot" en virus.

Jeg var hos lægen her til morgen for lige at blive tjekket og fik ordre på, at tage hjem og hvile mig...og holde øje med min temperatur...og ikke gå på arbejde før jeg var helt frisk igen. Bum.

Nøj, jeg er træt af at være syg i tide og - i særdeleshed - utide.

Fordi jeg ikke har haft særlig meget energi her i påsken, er jeg nu bagefter, hvad angår at få taget stiklinge af dahliaerne...det er ellers på høje tid:
Langt de fleste af dem har lange, grønne skud nu. Nogle af dem er faktisk for lange til at blive stiklinge, tror jeg. Men, så kan jeg jo bare tage topskuddet som stikling.

Må se om ikke jeg kan skrabe så meget energi sammen, at jeg kan få det gjort i løbet af i dag.

14 kommentarer:

 1. go' bedring - din stakkel ;)

  SvarSlet
 2. Virus er næsten den værste besked at få, for så kan man jo ikke få professionel hjælp, men må bare være tålmodig. God bedring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.
   Ja...og tålmodighed er ikke just min stærkeste side...er så træt af at hoste...selvom jeg trods alt hoster mindre nu end for blot to dage siden.

   Slet
 3. Huff, et virus kan ta så lang tid. Håper du blir bedre snart!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan da heldigvis mærke jeg får det bedre...men det går ikke så hurtigt. Håber dog på at være frisk til jobbet torsdag, da jeg der har planlagt opstart på to større projekter i mine klasser..og tiden må bare IKKE skride...det har været så svært at planlægge.

   Slet
 4. Hej Esther.Øv-Øv det er bare surt at du så tit bliver syg.
  Men der er noget jeg ikke helt forstår med de dahlia.Hvorfor tager du stiklinger.Jeg sætter da bare mine knolde i potter og venter på de spirer hvorefter de kommer ud i bedene eller i krukker.Og kan da se at du ikke dække knoldene.Men der er måske noget jeg helt har misforstået ?
  Rigtig god bedring Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er møgirriterende at blive syg så tit som jeg bliver det.

   Jeg tager stiklinger fordi der er nogle af mine dahliaer jeg gerne vil have flere af....nå ja..og så for at prøve det... Blev inspireret da jeg var til foredrag om dahliaer :)

   Jeg kan ikke huske, hvor jeg læste det, men når man skal tage stiklinge er det nemmere, hvis knoldene ikke er dækket af jord... Nu har jeg dog taget de stiklinge jeg vil tage i år. 10 styk...så skal se om jeg ikke kan få taget mig sammen til at få hældt noget mere jord over knoldene i morgen.

   Slet
 5. Hej Esther
  Godt lægen fik givet dig klar besked på at slappe af, du skal nok nå det hele så bare ro på ;)
  Der er da rigtig godt gang i dine dahliaknolde ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi..

   ja, der er voldsomt gang i mine dahliaer...og det er kun 1/3 af dem...men har ikke plads til flere af dem herinde.
   Men...snart flytter jeg disse ud i udestuen (dækker med fiberdug om natten og sætter varmeblæser på, hvis de lover nattefrost...) og så kan jeg forspire de næste.

   Slet
 6. Kære Esther
  Ja så er der bare en ting at tage det med ro, slappe af og hvad der er med til at du kan komme på fode igen. Træls med virus.
  Jeg vidste slet ikke at man kunne tage stiklinger at Dahlia. og kommer de hurtigere når du ikke dækker dem helt. Dem jg har er lagt ned i en dyne af jord, og så får det lidt vand engang imellem og så veter jeg bare til at der kommer noget op af jorden.
  Er spændt på hvad du gør.
  Fortsat god bedring
  Kh.
  KIrsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten

   Mange tak.

   Ja, det er møgirriterende med virus.
   Jeg prøvede for sjovs skyld at plante et topskud sidste år...det dannede en lille knold...men jeg tog det alt for sent (senest 1. april skal man gøre det, mener jeg at huske)

   Nu har jeg blot tænkt mig at prøve det på den måde jeg fik det at vide til foredraget; sætte dem i 13 cm firkantede potter, der plantes direkte i jorden og graves op til efteråret. Knoldene bliver små og runde pga. pladsmanglen, men det skulle ikke betyde noget som helst.
   Nå ja..og så tager jeg også stiklinge fordi der er nogle af mine dahliaer jeg gerne vil have flere af....gratis :)

   Slet
 7. Det er da noget værre noget med dig, håber du snart får det bedre, du er da god til at hvile dig, det hjælper tilsyneladende ikke. Håber du klarer dahliaerne.
  God bedring

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, fik klaret dahliaerne...og ligget rigtig meget på sofaen...

   Slet