fredag den 11. januar 2013

Det bedste have-tv...ever...!

For nylig, hvor jeg handlede på amazon, faldt jeg over dvd'en "The Geoff Hamilton BBC Collection" og smed den i indkøbskurven.

Jeg vidste ikke rigtig, hvem han var...dvs. jeg mente at kunne huske, at han var en meget berømt og populær tv-haveformidler, der døde pludseligt...og det var sådan cirka hvad jeg vidste. (Det holdt forøvrigt stik!)

Nå, men her i denne uge - med tonsvis af retteopgaver, takket være terminsprøver - er jeg så begyndt at se dvd'erne i rette-pauser. (Der er 3 i alt).
De tre dvd'er består af serierne:

"The Ornamental Kitchen Garden"
"Cottage Gardens"
"Paradise Gardens"

Jeg har set de første to serier og er nu næsten halvvejs gennem "Paradise Gardens"...og er faktisk lidt ærgerlig over, at jeg lagde ud med disc 1 om køkkenhaven...for det er helt klart den mest interessante.
Ikke at de andre to serier ikke er interessante, dét er de så sandelig, han er/var jo en gudsbenået haveformidler, skal jeg da lige love for - men de har ikke gjort helt så stort et indtryk som den om køkkenhaven.

...men...nu er det jo ikke forbudt at gense den om køkkenhaven meget snart igen ;o)
-
Jeg har efterhånden fået set en del haveprogrammer - dog næppe mange sammenlignet med andre - siden jeg "så lyset", og der er ingen tvivl om at ovennævnte er de absolut bedste jeg nogensinde har set.

Tænk hvis vi også kunne lave noget lignende i DK fremfor tv'stationernes evindelige forkærlighed for "ny-have-på-en-dag-projekter"....! Det er ikke rigtige haveprogrammer - BASTA!

Så er der selvfølgelig "Haven i hune" og Claus Dalbys udsendelser. Dem kan jeg godt lide, men det er ikke udsendelser jeg bare skal se igen, andet end for hyggens skyld, for det er ikke programmer, der giver mig ret meget mere ny viden om det at dyrke sin have....det er fordi, tror jeg, de ikke har tid til at dvæle ved tingene, da DR har villet proppe alverdens temaer ind i hver udsendelse....i stedet for f.eks. at nøjes med Claus, der videregiver tips, ideer og ren inspiration fra sin egen have. Dét ville have gjort udsendelserne meget, meget bedre, tror jeg.

Så er der Søren Ryge....tja.......jeg ser det, hvis jeg ikke har andet at lave, men selvom der her er plads til fordybelse, synes jeg ofte han kører rundt i de samme emner...så.....ja.....det kan da være ganske hyggelig underholdning...men ellers?

Det er nok derfor, jeg er så helt og aldeles begejstret for "The Ornamental Kitchen Garden", jeg vil nemlig gerne LÆRE noget, få masser af brugbare tips og ikke mindst blive helt vildt inspireret, når jeg ser haveprogrammer. Desværre er rigtig mange haveprogrammer sådan lidt overfladiske i det...formodentlig fordi ikke-havenørder også skal kunne følge med...

...så ingen tvivl om, at jeg er LYKKELIG for at have fået øjnene op for afdøde Geoff Hamilton!
Jeg har set et par udsendelser med Carol Klein og Monty Don (engelske tv-programmer vist på svensk tv) og dem fandt jeg interessante og kunne også lære noget (af Monty Don især) men da slet ikke i samme omfang som hos Hamilton. Det er helt vildt hvormeget jeg har fået ud af de udsendelser...!

Jeg ved der også findes en Alan Titchmarsh, men ham mangler jeg endnu at stifte bekendtskab med. Alys Fowler er jeg forøvrigt også ret begejstret for....nu vi er ved de engelske havenørder... ;o)

Er der andre gode tv-haveformidlere?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar