søndag den 13. januar 2013

Styr på frøene

Nu begynder det at ligne noget.

 
 Indtil i dag har mine frøposer ligget i en stor pærevælling i en stor urtepotteskjuler. Ikke lige den nemmeste måde at holde orden på dem på. Derfor har jeg i et stykke tid ledt efter nogle egnede opbevaringsbokse - og sandelig om ikke jeg fandt dem i Panduro Hobby i går.

Godt nok lidt dyre (50,-/stk) men de er af metal, har den rette størrelse og er pæne, så jeg betænkte mig ikke særlig længe - jeg skulle jo også have brugt det der gavekort, ikk'? ;o)
 

Udover diverse købte frøposer, lå der også kaffefiltre med forskellige indsamlede frø i skjuleren. Fra min egen have: duftlathyrus, akeleje (fra min Kew Gardens-'Blue Barlow', omend den jo nok har krydset sig med havens andre akelejer), klokkeranke (Dog kun fra de planter jeg havde givet min mor! Mine egne fik ingen frøstande!) og digitalis.

I en lille pose fandt jeg også nogle judaspenge-frø (foto), som jeg indsamlede i efteråret - på vej hjem fra toget. De står nemlig på et offentligs stisystem her i byen ;)
 

I 2011 fandt jeg kun 7-8 judaspengefrø som jeg såede - de 5-6 af dem kom op, så de skulle gerne blomstre i år. Hvis jeg også sår i år, skulle jeg gerne have judaspenge i haven hver sommer fremover, hvilket passer mig glimrende, da jeg synes deres frøstande er noget så smukke og dekorative.

Fra min mor har jeg også fået frø af ridderspore (Delphinium) - her må jeg jo så også væbne mig med tålmodighed, da de jo først blomstrer til næste år, men så skulle de jo også gerne dukke op år efter år fremover. Efter således at have fået orden på blomster-boksen, gik jeg i gang med "køkkenhave-boksen". Det tog ikke særlig lang tid, da jeg kun har købe-frø.
 

Under alle omstændigheder er det dejligt at have fået orden på frøene. Nu mangler jeg blot at få et (skriftligt) overblik over mine frø og over sædeskifte i højbedene. Det går jeg i gang med lige om lidt. Til formålet har jeg anskaffet mig to A4-notatbøger.

Den grønne til køkkenhaven og den anden er til generelle havenotater.

 
 Godt nok har jeg Claus Dalbys "Et haveliv" men der er det jo begrænset, hvor meget man kan skrive - derfor notatbøgerne. Nå, må hellere komme i gang...

1 kommentar: