søndag den 1. februar 2015

En akrobatisk mus...

Til kræenes (Felix og Quintus) store fortrydelse kunne de i dag betragte en mus (halsbåndsmus, tror jeg) fra stuevinduet.

Først piskede den rundt på jorden...så op i træet...og derfra sprang den ned på fuglefoderhuset, hvor den først lavede en del akrobatiske øvelser....som jeg fangede på foto gennem vinduet.. indtil det lykkedes den at komme ned til foderet, hvorefter den krøb ind i "tårnet" med solsikkefrø og mæskede sig - i fred og ro for fjender.


Det ved jeg med sikkerhed den gjorde, for jeg gik udenfor og lettede på låget, og der sad den og kiggede skræmt op på mig med sine små brune øjne...og et solsikkefrø mellem poterne.

Jeg lagde låget på igen og lod den få spisero.

Så længe mus befinder sig udendørs og ikke laver "ballade" (=ødelægger noget), synes jeg de er søde og gør dem ikke noget.

Forvilder de sig ind i "kattehaven"...tja..så er de til gengæld selv ude om det.... ;o)

Selve huset vil jeg absolut heller ikke have mus ind i - men med de tre katte jeg har, ville et sådant besøg under alle omstændigheder bliver af meget kort varighed.

4 kommentarer:

 1. Nårh, en sød mus. Jeg elsker altså mus. Jeg ved ikke hvad det er med mig, men jeg synes at gnavere er noget af det mest nuttede. Og jeg bliver altså uvenner med mine katte når de er efter musene (selv om jeg godt ved at kattene bare gør det katte nu engang gør ...)

  SvarSlet
 2. Jeg synes også mus er søde... og når kattene har fået fat i mus ude i haven...så går jeg...dét pineri vil jeg ikke høre på...synes det er synd for musene...men det er jo også kattenes instinkt...så... :)
  Men musen i forhaven...dén rører jeg ikke. Kæresten foreslog ellers at fange den og slippe den løs i stuen...! Det var jeg ikke enig med ham i *griner*

  SvarSlet
 3. Flotte billeder af musen - men de skal blive udenfor :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak...og ja..mus er kun søde, når de opholder sig udenfor.

   Slet