torsdag den 19. marts 2015

Oprydning af Flammebedet

Jeg var simpelthen så træt, da jeg kom hjem fra job i dag, at jeg egentlig blot havde lyst til at smide mig på sengen og sove et par timer.

Heldigvis tog jeg mig lige sammen og gik i stedet udenfor og brugte et par timer på den første oprydning af Flammebedet - og det var dælme tiltrængt!


Som det kan anes ude til højre, så har guldnælden bredt sig fuldstændig vanvittigt - så nu gider jeg ikke have den mere! Basta!

Det er så nemmere sagt end gjort at komme den til livs. Den har stadig masser af rodstykker liggende, da de knækker meget nemt, så der er ikke andet for end at være over den de næste mange år og hive op, hver gang jeg ser den.

Jeg kunne ikke vende jorden i hele bedet, da der jo er en del planter på vej op, men det har i hvert fald pyntet gevaldigt allerede, ingen tvivl om det.


Gemt under alt det visne opdagede jeg en af de to ribsbuske jeg fik sidste forår. Den ene er gået til, men den anden står fint med knopper.

På billedet ovenfor anes den til højre i billedet (de to "tørre" pinde), lidt foran til venstre for montbretiaen, der skyder lystigt.


Dagens arbejde var blot første oprydning af bedet. Anden omgang bliver, når planterne i bedet er vokset lidt, så jeg kan se, hvad der kommer op.

Der er dog også blevet noget bar jord - og det er jeg rigtig glad for.

Jeg satser på at få plads til en hel del af de røde og gule løgplanter jeg har stående i spande og krukker - og når de visner ned, så kan jeg plante nogle af de røde og gule blomster jeg har sået....og i år skal jeg så huske at være bedre til at tage billeder af Flammebedet!
Det har jeg ikke været ret god til sidste år.

Her til sidst aftenens smukke solnedgang.


Man kan nok ane, at himlens farver ligger i striber - det var dog en hel del flottere i virkeligheden end hvad kameraet kunne indfange.

5 kommentarer:

 1. Ja der var en fin solnedgang her til aften, jeg fik også en solopgang i kassen.
  Det er godt at få ryddet op i et bed, jeg har også et fyldt med guldnælder, det er noget djævelskab, og stort set ikke til at slippe af med igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er lige så slem som skvalderkål! Bliver nok nødt til at grave det meste af bedet op og si jorden for at få de fleste rødder væk...nu må vi se. Det er jo et større arbejde og jeg har ligesom nok at se til med diverse projekter i forvejen :)

   Slet
 2. Hei! Jeg liker så godt vårrydding og gjøre hagen klar. Det er noe forbasket med planter som man vil ha bort, som ikke vil bort. Men det går. ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, forårsoprydning er skønt - også selvom der er nogle planter der er svære at få væk. Hav en god weekend :)

   Slet
 3. Hei! Jeg liker så godt vårrydding og gjøre hagen klar. Det er noe forbasket med planter som man vil ha bort, som ikke vil bort. Men det går. ha det godt! Anne

  SvarSlet