mandag den 9. marts 2015

X-faktorblomster - rosa

Selvfølgelig er første farve i denne hyggelige konkurrence den farve jeg mindst kan lide: nemlig lyserød aka rosa ;)

Jeg har kigget mine lyserøde blomsterbilleder igennem og er nået frem til at min rosa X-factor-deltager må være min lyserøde akeleje - fordi jeg elsker akelejer...og så hjælper det lidt på det, at den ikke er helt lyserød ;)


Flere lyserøde blomster fra min have:

Storkenæb - som jeg ikke husker navnet på i skrivende stund.

Da jeg flyttede ind her i huset, var det med slet skjult forfærdelse, at jeg den første havesæson opdagede, at den tidligere haveejer havde været helt VILD med lige netop den farve.

Lupin i forhaven.

I hvert fald blev jeg gang på gang skuffet, når noget nyt sprang ud, for i 95% af tilfældene var farven....lyserød...!

Staudelathyrus.

Samtidig mente jeg jo heller ikke, at blomsterne kunne gøre for den farve de havde, så jeg måtte finde på en løsning jeg ville kunne leve med.

Digitalis.

Inspireret af en vis Hr. Dalby blev havens første bede inddelt i farver - og det største af bedene (NU dog overgået i størrelse af det blå bed) tildelt de lyserøde/pink blomster...og lur mig om ikke jeg nu kan blive vældig begejstret for mit lyserøde bed, når det står i fuldt flor....Haha.

Udsnit af det lyserøde bed med pileurt, heuchera og akeleje.

I dag, fire år efter jeg flyttede ind i mit hus, har jeg fået et mere "afslappet" forhold til lyserøde blomster. Forstået på den måde, at jeg egentlig er ret godt tilfreds med det lyserøde bed.

Ligesom det heller ikke generer mig synderligt at have lyserøde lupiner rundt omkring i haven.

Jeg køber dog stadig helst ikke lyserøde planter, men nu kan det faktisk godt ske, der sniger sig et par lyserøde/pink planter med.

Sct. Hansurt.

 Sct. Hansurt.

 Clematis 'Ville de Lyon'

 Cephalo-et-eller-andet.

 Lupin.

  Lupin.

 Rose 'New Dawn'.

 Hyacint

 En allium af en slags - husker ikke navnet lige nu.

 Nelliker.

 En stenbedsplante.

 Min første storkenæb - fra min mors have.

 Høstanemoner.


8 kommentarer:

 1. Ja men dog, der er godt nok mange lyserøde hos dig, når du ikke bryder dig om dem, men der er nu mange kønne i mellem. Jeg har samme forhold til rødt, men jeg tror godt nok ikke, at jeg har så mange røde planter. Nogen er der dog, vi får se :)
  Farven på akelejen vinder i dag, den er smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...ja det måtte jeg også sande, da jeg udvalgte billeder. Men, det er jo ikke så underligt, eftersom haven jo nærmest var plastret til med lyserøde blomster, da jeg overtog den.
   Som jeg skriver er jeg dog blevet meget mere "afslappet" overfor lyserøde blomster - og det hænder som sagt jeg køber nogle selv (bl.a. er der da et par stykker blandt mine nye clematis)

   Akelejen som jeg har valgt har jeg dog hele tiden syntes var bedårende - den stod også i haven. Er spændt på hvor længe den holder. De bliver jo ikke så gamle. jeg har taget frø af den, men med alle de forskellige akelejer jeg efterhånden har fået samlet mig, så er de jo nok blevet krydset godt og grundigt...men så har jeg da billedet som minde... :)

   Slet
 2. Sådan en New Dawn rose er da rosafarvet på en skøn måde :-) Jeg kan nu lide dem alle ... jeg kan vist egentlig lide alle blomster, uanset farve ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt du lige nævner 'New Dawn' for den har jeg faktisk selv købt. Nu mest fordi den skulle være ret modstandsdygtig overfor de fleste dårligdomme. Det er denne så IKKE. Den døjer voldsomt med rust - har gjort de sidste to år, så hvis jeg ikke får has på rusten i år...tja...så bliver rosen kasseret.

   Jeg har taget stiklinger/aflæggere af den, så har stadig rosen i haven...dog i mindre udgave...omend den jo nok begynder at vokse til i år, hvis alt går vel.

   Slet
 3. Många fina rosa blommor hos dig, Aklejan som du valt är bedårande. Lycka till!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel og mange tak.
   Ja, den er sød, akelejen :)

   Slet
 4. Hva er den morsomme blå tingen som står sammen med staudelathyrus? Det var veldig mye fint her, selv om det er rosa! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, ja selv rosa blomster kan være fine. Haha.
   Den der står foran er tidselkugle (Echinops ritro) Den tiltrækker rigtig mange insekter. Jeg har den et par steder i haven.
   Den plante som staudelathyrusen klatrer op ad er sommerfuglebusk (buddleja)

   Staudelathyrusen viste sig forøvrigt slet ikke sidste år, så den er nok gået ud.

   Slet