onsdag den 18. juli 2007

Mit navn staves altså med H!!!

Hvis der er noget, der kan irritere mig, så er det når folk staver mit navn forkert! (Mit fornavn altså - mit efternavn er håbløst for de fleste, så der er jeg mere large. *G*)

Her mener jeg folk, der har set mit navn på skrift og derved har set (eller i hvert fald burde have gjort det!) at mit navn staves Esther og ikke Ester.

Jeg ved ikke, hvorfor det åbenbart er svært at stave mit navn korrekt? (For en god ordens skyld: Der findes da heldigvis også en del folk, der kan stave det rigtigt! *G*)

Selvfølgelig kan det skyldes uopmærksomhed den første gang, men når folk gør det gentagne gange, nærmest konsekvent, så bliver jeg godt og grundigt irriteret - og i særdeleshed, når det er f.eks. kursusudbydere, der gør det. Eller bloggere, hvor jeg har kommenteret flere gange. Det er altså dårlig stil!

Jeg er altid selv meget opmærksom på, om jeg nu staver folks navne rigtigt, da jeg jo ved, hvor irriterende det modsatte er.

Jeg er ikke den eneste, der har et navn, det (åbenbart) er meget svært at stave til. Hvert eneste år har jeg haft elever, der har haft "anderledes navne" og har derfor altid lige tjekket en ekstra gang, om jeg nu også havde stavet navnet korrekt.

I år havde jeg en enkelt elev med sådan et navn - og den sidste dag fortalte hun mig, "at jeg bare altid havde stavet hendes navn rigtigt - fra dag 1 - og at jeg var den eneste lærer, der gjorde det - så det ville hun godt lige sige mig tak for...!"

Er du opmærksom på, om du staver folks navne korrekt? Eller er du fløjtende ligeglad?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar