søndag den 26. maj 2013

Endelig - Rhododendron på vej

Synes godt nok det har taget sin tid i år. Har flere steder kunnet læse om udsprungne rhodo'er, fx. her, men her på matriklen har de godt nok været længe undervejs, men nu er de på vej.

Til gengæld begynder mine allium snart at blomstre af...!


Spørg mig ikke, hvad mine tre rhodo'er hedder, jeg ANER det ikke. Da jeg fik dem fulgte der ikke noget skilt med.


Den øverste plejer at blive noget lysere i farven og den anden (som jeg har to af) plejer at blive mere lilla/blå end billedet viser.

På trods af, at vejret overhovedet ikke arter sig, har jeg været udenfor i to timer - også selvom det nogle gange gav en lettere hidsig byge - men det var nu rart at komme ind og få tørt tøj på!

Jeg har fået ryddet ud i mine buksbom-børn. Der var en hel del, der ikke havde overlevet vinteren, så de røg i haveaffaldsbunken. Nu skal hækken dog snart klippes - og så er der materiale til nye stiklinge.

De overlevende har alle et fint rodsystem, så selvom de ser lidt hærgede ud, er jeg ret overbevist om, at når jeg - forhåbentlig snart - får et ledigt "midlertidigt bed", så vil de hurtigt begynde at se bedre ud.

Mit eneste problem er sådan set bare, HVOR jeg skal stille bedet... plads er jo ikke det jeg har mest af. Nå, men det finder jeg vel ud af... ;)


Opdagede lige at de lupiner jeg såede sidste forår snart springer ud. Der er -selvfølgelig - mindst en lyserød...


...men heldigvis lader det til, der også er en blå/lilla :)


Jeg nåede også, at udplante de mange, mange valmuer 'Fire Poppy' - frø købt i Chelsea Physic Garden. De skal stå sommeren over i disse to flamingokasser og så sætter jeg dem ud i bedene til efteråret, så de er klar til udspring næste forår :)


Desuden fik jeg pottet 12-13 tomatstiklinge (=sideskud jeg nippede af forleden) og lagt nogle sten i det blå bed.

Rart at få klaret nogle af de små hængepartier, selvom jeg da hellere havde fået klaret nogle af de større. Håber på lidt bedre vejr i den kommende uge.

3 kommentarer:

  1. Kan jeg bestille nogle lupinfrø til efteråret? Jeg har nemlig en lille skråning for enden af haven, hvor de ville se fantastiske ud :-)

    SvarSlet
  2. Ja da....har vist nogle liggende, som jeg kan sende en af dagene. Hvor høj spireprocenten er, ved jeg dog ikke. Du kan sagtens så dem nu.

    SvarSlet
  3. Jamen det er da forsøget værd - jeg glæder mig :-)Jeg elsker lupiner, og så er de noget af det nemmeste at have med at gøre.

    SvarSlet