lørdag den 11. maj 2013

Havearbejds-status/I

Imponerende så hurtigt tiden kan gå.

Ugens tre første dage blev min energi hovedsageligt brugt på jobbet og torsdag/fredag blev AL energien lagt i haven :)

I dag, lørdag, vil jeg starte i haven og hvis det så begynder at regne, er planen at jeg kaster mig over at få lavet alle prøverelaterede opgaver færdige. Først gælder det dog lige "et par" blogindlæg, der skal skrives.
Hvad angår havearbejde, så har jeg fået lavet en hel del på de to dage, omend det ikke ser ud af meget, når jeg lister det op:
- sået radiser
- sået salat
- udplantet zucchini i tønde
- hentet 6 store murerbaljer - på cykel!
- zucchini i kapillærkasser på terrassen
-lavet stenbed
- "forvandlet" udestuen til "drivhus"
-  sat lathyrus i krukker og ved plankeværk

Køkkenhaven

Det var ved at være på høje tid at få zucchinien plantet ud.

Her har jeg sat tre i en gammel tønde. Bagerst anes to pænt tykke støttepinde. Det er meningen, at de to af planterne, skal bindes op og den sidste "vælte ud over tøndens kant". Jeg håber, det bliver som jeg har forestillet mig det. (Eftersom tre planter er meget til så lidt plads, gøder jeg meget ofte.)


Terrassen

På terrassen har jeg sat mine to kapillærkasser - med to zucchini i hver. Det vil sige jeg har SYV zucchini, og eftersom de kloge hoveder siger, at en enkelt plante, kan holde en hel familie med zuchini hele sæsonen, så kan jeg vel forvente en pæn stor høst.... ;)

Det gør nu ikke noget, da jeg er vild med grøntsagen - og desuden ynder jeg at spise den, når den ikke er ret meget mere end 10-12 cm lang. Da smager den nemlig allerbedst....og ellers finder jeg jo nok nogle kolleger, der gerne vil have lidt gratis grøntsager :)

I år skal jeg så også lige huske at nippe de første par blomster af - det glemte jeg sidste år - og høstede derfor kun 8-10 zucchini i alt fra den ene plante jeg havde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar