lørdag den 11. maj 2013

Havearbejds-status/IV

...og dette er så det sidste havearbejds-indlæg - for nu.

Først et par stemningsbilleder fra haven, taget i går eftermiddags.

Dette er mit æbletræ, som for første gang har BLOMSTERKNOPPER - jeg er ellevild og kan næsten ikke vente, til de springer ud.


Det kunne oven i købet tyde på, jeg kan få æbler af egen avl til efteråret. Det ville være så fantastisk.
Æbletræet er forøvrigt et 'Ingrid Marie' - det var det træ vi havde 5 af i min barndomshave.

Her til morgen er de første 'Spring Green'tulipaner sprunget ud - og halleluja, de har sørme den rigtige farve.

Det samme har tulipanen her nedenfor. Det er 'Double Beauty of Apeldoorn'. Nederst til ventre i billedet anes 'Helmar', som også er rigtig i farven.


De tulipaner jeg satte i det hvide bed, har - naturligvis, fristes jeg til at sige - vist sig IKKE at være 'Spring Green', men derimod 'Helmar'....så de skal tages op efter blomstring.


I en af krukkerne i forhaven står der nogle 'Spring Green' - når de blomstrer af får de et navneskilt ved, så de kan lægges i det hvide bed til efteråret.

Som det nok kan anes på billedet ovenfor, har jeg fået lavet mit stenbed færdigt. Dvs. det er jo sådan set først færdigt, når planterne har bredt sig ud over stenene...

Det fremgår måske ikke helt tydeligt på billedet, men stenstien forrest ligger lavere end selve bedet.


Det er ikke blevet helt som jeg forestillede mig det, men det betyder ikke, at jeg er utilfreds med resultatet. Det er blot blevet anderledes.

Her til sidst skal I da lige se, hvordan de såkaldte 'Queen of Night' tulipaner ser ud:


Jeg aner ikke, hvad de hedder, men hvis jeg ser bort fra, at det jo skulle have været Queen of Night, så er de faktisk ret smukke, som de står der :)

5 kommentarer:

 1. Tillykke med æbletræet. Det er altid en fornøjelse, når projekterne i haven bærer frugt, også i bogstaveligste forstand. Sikke et tulipan-cirkus du har været ude i. Jeg håber at du får styr på sorter, farver, forhandler og placering i løbet af sommeren, så du kan få de rigtige løg på de ønskede pladser.

  SvarSlet
 2. Smukt æbletræ. Dejligt at der er styr på haven :)

  SvarSlet
 3. Dit stenbed skal nok blive rigtigt flot når planterne får fat og dækker lidt større flader og nogle af stenene er jeg sikker på. Jeg er selv blevet ret vild med lave stenbedsplanter efter jeg plantede nogle i kanten af et af mine bede hvor der er et lille stengærde. Jeg fik tilfældigvis nogle saxifraga og har siden suppleret med blåpude, en hvid cerastium og en kalkkarse med hvid/grønne blade og de bliver flottere og flottere for hvert år efterhånden som de breder sig og lukker af.

  SvarSlet
 4. Rikke> Ja, det lader jo til jeg får frugt på begge æbletræer og ribs/stikkelsbærbuskene i år. Måske også blåbærrene vil give noget (Skal dog lige huske at fuglesikre dem, for sidste år, tog fuglene alle bær...!)

  anette> Styr og styr, synes jeg konstant halter bagud. Har en hel del småplanter, der forlængst burde være udpriklet eller plantet ud, men har jo ikke plads i bedene endnu... haha...typisk mig.

  SvarSlet
 5. JOC> Det er i hvert fald også mit håb. Sidste år lavede jeg jo et ministenbed, som er sløjfet nu, og det gik da forbløffende hurtigt med at planterne dækkede det.

  Nu hvor jeg har en hel masse grus liggende (til flisegangen) har jeg tænkt mig at nuppe et par spande og blande i stenbedsjorden, bare for at give lidt mere dræn.

  SvarSlet