mandag den 13. maj 2013

Lyserød? Helst ikke!

Læsere, der har fulgt min blog et stykke tid, er så udmærket klar over det; at lyserød absolut IKKE er en af mine yndlingsfarver.

Jeg vil dog ikke kalde den en decideret hadefarve - men det er helt klart en farve jeg så vidt muligt forsøger at undgå - og ikke kun i haven.

Hvis man f.eks. kigger på hvad jeg har af køkkenudstyr, bøtter, krukker, service osv. så brillerer farven ved sit fravær.

Eneste undtagelse er mit gamle kaffestel,  Danmarks Flora "Grøftekant" - der er lyserøde blomster på nogle af delene ;)


Også hvad angår tøj, har jeg nærmest ikke noget med lyserødt. En enkelt pink bluse, et par pink "hyggesokker" og en stribet T-shirt, hvor nogle af striberne er pink. That's it.

For nu at vende tilbage til haven:

Dengang jeg flyttede ind, var det vinter (december '10) og jeg havde derfor ingen anelse om, hvad der ville dukke op af planter i haven....og hvis man kigger tilbage i gamle indlæg (som jeg ikke har fået flyttet herover endnu) fra foråret/sommeren 2011 vil man kunne læse om min støt stigende irritation, for - næsten - hver gang en ny blomst sprang ud: Det var f***** lyserødt det meste af det!

Til gengæld var de gule og orange farver næsten ikke-eksisterende. Nogle enkelte gule og et par røde Apeldoorn tulipaner, to små pletter med tete-a-tete samt en enkelt orange rose.

Heldigvis viste det sig, at den store clematis var blå - og det samme gjaldt sommerfuglebusken og de to syriske roser. Dværgsyrenens farve en mellemting mellem lyslilla og rosa, men alt i alt kunne jeg konstatere, at den tidligere ejer vist mest var til lyserøde blomster....suk.

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget. Det er faktisk alle de lyserøde planters skyld, at en del af mine bede i dag, er inddelt i "farve-bede".

Jeg tænkte, at det ville være bedre at samle alle lyserøde planter et sted, så jeg slap for at se dem i alle bede..og derfor var det lyserøde bed også det første bed jeg fik anlagt færdigt. Så kunne jeg da vende ryggen til dem, når jeg ikke orkede mere lyserødt på nethinden... ;)

Hvis man ser på mine planteindkøb de sidste to år, er der næsten intet lyserødt/pink iblandt.

Der er min 'New Dawn' klatrerose, som jeg er meget glad for, de der pink tulipaner 'Don Quichotte' (der viste sig at være nogle andre!) foruden en clematis 'Ville de Lyon' (som vist ikke har overlevet vinteren)...og det er vist det.


 Til gengæld har jeg taget kraftig revanche mht. de gule, orange og røde farver. Bare se på mine nyeste tulipanindkøb (dem, der var rigtige!)

'Double Beauty of Apeldoorn'


'Willem van Oranje'


'Helmar'


Jeg ELSKER disse voldsomme farver og g l æ d e r mig til den dag, jeg har fået mit Flammebed til at se ud som ønsket.....Der er lang vej endnu, men det skal nok komme.... ;)

Det er forøvrigt sjovt, når jeg er rundt på forskellige blogs, at kunne læse, hvor mange bloggere, der bryder sig meget lidt om gule blomster, men til gengæld er vilde med pastelfarverne og altså især den lyserøde. Altså ganske modsat mig.

Den modsætning har jeg spekuleret en del over, og er nået frem til den konklusion, at lyserød ganske enkelt slet ikke passer til mig.

Den er simpelthen for "sart" til mit temperament, der kan de voldsomme farver meget bedre følge med ;)


....og nu er det vist på høje tid med en blogrundtur, inden jeg kryber til køjs for at læse videre i min nye havebog: Birgit Helbos "Til nytte og nydelse", som jeg fik ind ad døren i lørdags.

Det var forøvrigt ikke den eneste havebog, der ankom den dag. Signe Wennebergs nye "Floras Blomsterbog" blev også fundet i postkassen :)

6 kommentarer:

 1. Hej Esther
  Ja her er vi slet ikke enige, jeg foretrækker de rolige douche farver fremfor pangfarverne. Jeg kan godt lide den lysegule, som er blevet moderne og lidt orange går også an, men slet ikke de tulipaner du viser i dag. Godt smag og behag er forskellig :)
  Jeg kan ikke huske om, jeg har spurgt, om du har lyst til at komme over og se min have. Men Linda fra bloggen Casa Asti tager turen fra Slagelse den 29.6., hvor der er blogtræf, så hvis du har lyst til at køre med, er der plads i bilen.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Jeg er heller ikke så meget til lyserød, og især bryder jeg mig ikke om at klæde min datter i det. Prinsesselook i barbie-pink fra top til tå duer ikke her. Min unge skal ikke ligne en candyfloss, og det klæder hende i øvrigt heller ikke. I haven foretrækker jeg også kraftige farver, spændende former og noget, som bliver stort og frodigt. Ind imellem falder jeg dog for noget lyserødt, og faktisk er haven det eneste sted, hvor jeg bruger den farve. Jeg bryder mig dog heller ikke ret meget om gul, og slet ikke store mængder netto-gul. Jeg tror faktisk at jeg går mere bevidst uden om det end pink. Det er lidt sjovt med farver, for det er lige som om jeg har perioder, hvor den ene eller anden farver er helt ude.

  God fornøjelse med alle dine farver. Jeg glæder mig til at kigge med!

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth

  Ja, godt der findes farver og former til enhver smag :)

  Tak for invitationen, det kunne være spændende, men den dag kan jeg altså ikke. Det er dagen efter vores sommerferiefrokost på jobbet... og godt nok drikker jeg mig aldrig i hegnet, men er altid helt smadret efter en fest, fordi jeg så ikke kommer i seng til normal tid :)

  SvarSlet
 4. Rikke> Ja, det er noget sjovt noget med de farver ;)

  SvarSlet
 5. Hi hi smiler lige lidt.. Jeg er en af dem der ikke er super begejstret for gul - og her i haven har de fleste af blomsterne der kommer frem været - ja nemlig - gule ;0) Ja ja, jeg tror jeg samler dem et sted som dig og så fylder jeg istedet bedene ud med "mine" farver :0).. Skønt at vi ikke alle er ens..
  Rigtig god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nu en god ting at vi ikke er ens allesammen....så ville det godt nok blive noget kedeligt at læse haveblogs ;) Det er jo netop fantastisk inspirerende at se, hvordan andre gør i deres haver :)

   Slet