søndag den 18. juli 2004

Nu gør jeg det!

Blogger det nok mest personlige indlæg i min hidtidige ”blogkarriere”. Hvorfor gør jeg det så? Fordi jeg føler, jeg skal gøre det – for min egen skyld!

 For tiden er jeg i gang med at læse Barbara Bergers lille bog ”Vejen til Kraft”. Det er kun 2. gang jeg er i gang med at læse den, men kunne mærke at tiden var ved at være inde til at få den genlæst. Det skal lige siges, at jeg var yderst skeptisk første gang jeg læste bogen ”Garanteret sådan noget frelst pladderhumanistisk ævl om evig lykke, kærlighed etc.”

Så jeg var ikke spor positivt indstillet på overhovedet at ville kunne få noget som helst ud af den bog! Faktisk var jeg ret overbevist om, at når mit liv føltes som noget lort, ja så var der bare intet jeg kunne gøre ved det, det var i hvert fald ikke min skyld, men omgivelsernes/samfundets skyld, at jeg ikke havde nogle penge, at kollegerne ikke forstod mig, at jeg ingen kæreste havde etc. etc. Kort sagt: Jeg var et offer for begivenheder, jeg ikke kunne gøre noget ved. Punktum.

 Nå, men det korte af det lange er, at jeg under gennemlæsningen fik lyst til at afprøve en af de såkaldte ”teknikker” til at lære at tænke positivt – om ikke andet, så for at ”bevise”, det var noget ævl. ;o)

 Teknikken er ganske simpel: I ti dage er det totalt forbudt at dvæle ved een eneste negativ, ukonstruktiv eller frygtsom tanke i mere end eet minut. Hvis man tænker på noget negativt, skal man tvinge sig til at tænke på noget positivt i stedet for inden minuttet er gået, ellers må man begynde forfra på de ti dage. Yeah right, tænkte jeg, man kan sgu da ikke undgå at tænke negativt en gang i mellem, sådan er mennesket bare indrettet. 

Nå, men jeg forsøgte så alligevel – og inden der var gået den første dag, var det gået op for mig, at man faktisk godt kan styre sin tanker i positiv retning, når de bliver negative og at man bliver meget opmærksom på sine tanker i det hele taget.

 En anden ting man bliver opmærksom på, er hvor lidt positive folk egentlig er. Prøv næste gang du f.eks. står i kø i supermarkedet, at lægge mærke til, hvad det egentlig er folk snakker om?

I langt de fleste tilfælde er det sygdom, problemer i parforholdet, problemer med dit og dat, utilfredshed over et eller andet, vejret f.eks.....fortsæt selv listen...

 Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er hårdt mentalt arbejde, hele tiden at være bevidst om sine tanker, men det betyder faktisk, selvom det kan lyde både ”frelst”, ”religiøst” etc. at ens liv bliver bedre og jeg har måttet sande at:

Vi er hvad vi tænker 
Vi bliver hvad vi tror på 
Vores liv er hvad vi visualiserer 
Vores liv er hvad vi siger det er 
 Vi kan ændre vores liv ved at ændre vores tanker (Barbara Berger – Vejen til Kraft)

 Det er også grunden til jeg nu er gået i gang med at læse bogen igen. I gennem de sidste par måneder, synes jeg ikke rigtig mit liv har været ”optimalt”; Der var en del ting, jeg var temmelig utilfreds med og bruddet med kæresten var den berømte dråbe.

Jeg trængte til at få optimeret de positive tanker igen, for jeg var begyndt at falde tilbage til mit gamle tankemønster og det ved jeg jo af erfaring er aldeles frugtesløst, medmindre jeg da ønsker at have det skidt fremover :o)

Så lige pt. (Godt jeg har sommerferie) går en del tid med at udskifte enhver negativ tanke med en positiv og desuden også at tænke temmelig store tanker: Hvad vil jeg med resten af mit liv? Hvordan vil jeg have mit liv skal se ud i fremtiden? 

Det er ikke noget, man bare sådan lige finder ud af i løbet af en ferie, men man kan nå at komme ret langt i processen...og så er PC-spil alle tiders, når man trænger til at ”koble af” fra de store tanker :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar