mandag den 19. juli 2004

Selvgjort er velgjort

Der er nu intet som at nyde et hjemmebagt brød. Jeg er dog ikke særlig god til at tage mig sammen til at bage. Jeg skal virkelig være i et specielt humør før jeg går i gang med sådan et projekt - men i går var "store bagedag".

Det blev til 24 rugmels-snegle med spinat/feta - særdeles velegnede til at tage med som madpakke. Derudover 18 italiensk inspirerede minibrød - enten med drys af basilikum eller durum-mel.

Det lyder måske ikke af en særlig stor omgang bagning - men, det er det her i huset, eftersom jeg kun har en miniovn :o) Dvs. der højst kan bages 4 stk af gangen!

Så jeg var først færdig med sidste plade, da kl. var næsten midnat. Imens jeg bagte, lavede jeg også en portion humus samt en gang tzatziki (uden agurk, da jeg glemte at købe en, sidst jeg var nede og handle) 

Jeg glædede mig derfor til at indtage min frokost i dag; Et af de små brød, blev duppet med lidt vand og fik så 4-5 min. i ovnen, så det var lunt.

 

Mens brødet blev lunet blev salat, tomat, marinerede hvidløg, feta, oliven, tzatziki og humus så anrettet på en tallerken - og tilsidst fik humus og tzatziki et drys sumak (tyrkisk krydderi).

Det smagte suverænt og det var en ualmindelig stor tilfredsstillelse at spise sit hjemmebagte brød uden diverse tilsætningstoffer :o)

Mens jeg spiste så jeg en dokumentar på tv2 om prinsesse Alexandras indvielse af den tredje "kuppel" i Regnskoven Randers. Der hørte jeg et udtryk, der fik mig til at skraldgrine, nemlig "at kvaje igennem". Dét havde jeg ikke lige hørt før, men det er nu helt klart sat ind på hylden med brugbare udtryk :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar