fredag den 22. januar 2010

Køkkendrømme

Næst efter adgang til offentlig transport, er noget af det jeg glæder mig allermest til, når jeg en gang skal flytte (= når jeg altså har fået en anden bolig) at få et "rigtigt" køkken.

Det er ikke fordi jeg slet ikke har et køkken i dag, men det er lige så meget et fyrrum som køkken - og det er jeg måske ved at være en anelse træt af, efter at have været begrænset i mine gastronomiske udfoldelser indtil videre i seks et halvt år - især når jeg gerne vil lave noget, der inkluderer brug af ovn.

Det er jo begrænset, hvor meget man kan stege/bage med en 18 liters ovn til rådighed - og det tager osse sin tid. Ikke desto mindre hænder det da en gang imellem, at jeg bager, men så tager det også det meste af en dag. Den gang jeg havde en almindelig ovn til rådighed bagte jeg cirka en gang om ugen. Jeg har tidligere nævnt, at størstedelen af min bolig ligger i kælderniveau, det gælder i særdeleshed køkkenet.

Derfor er det også meget begrænset, hvor meget dagslys, der kommer ind. Her om vinteren kommer der faktisk ingenting ind ad lyskassen og af samme årsag er lysstofrørene altid tændt, når jeg er derude, ellers er der helt mørkt.

Køkkenets form er ligesom et U, med indgang ad "det ene ben" og fyret stående i midten.

Billeder fortæller ofte mere end ord, så derfor er her lige et par billeder. Første billeder viser indgangen til køkkenet. Lyskassen (=vinduet) anes ovenover krydderihylden.

Til venstre - bag persiennerne - står så det store skrummel af et oliefyr, der går i gang næsten hele tiden (sådan føles det ihvertfald!) og det larmer!

 En af de gode ting ved det her køkken er dog, at der er masser af skabsplads - hm, det er vist også den eneste gode ting jeg lige kan komme i tanker om...

 Som allerede nævnt har jeg kun en miniovn til rådighed. Bordpladsen er også begrænset til de flader, der kan ses på de her to billeder.

 

 Nå ja, så er der også lige en smule bordplads i "det andet ben" på den anden side af fyret, men den plads er optaget af køkkenvasken og opvaskestativet, så....

Der er ikke en gang plads til at stable det, der skal vaskes op ved siden af vasken. Det er kun muligt at stille det i vasken - eller ved siden af ovnen...

Fordelen er så selvfølgelig, at jeg sjældent har en kæmpeopvask stående; det har jeg slet ikke plads til ;o) Når jeg ser folks billeder af deres hyggelige køkkener kan jeg ikke undgå at blive en smule misundelig. Tænk at kunne sidde i sit køkken og spise i en hyggelig spisekrog, have noget mindre voldsomt lys end lysstofrør osv. osv.

Der er vel ikke noget at sige til, at jeg indtager hovedparten af mine måltider siddende i sofaen foran tv'et! Nu kunne det godt lyde som om jeg er afsindig træt af at bo her, og det er da også rigtigt, at det generer mig voldsomt lige nu, men det er nu mere beliggenheden (Den manglende offentlige transport) end det er boligens udformning.

Men ja, jeg er indenfor det sidste halvandet års tid begyndt at drømme om en anden bolig, fordi jeg længes efter mere (dags)lys i min bolig. Seks et halvt år er lang tid at bo i en delvis kælder.

 Jeg har dog været ualmindelig glad for at bo her i de hede sommerdage, vi har haft de forgangne somre. Temperaturen indendørs er aldrig oversteget 23 grader, selv når der var mere end 30 udenfor og jeg har skullet sovet med dyne hver nat for ikke at fryse!

 Det bliver nok en af de få ting jeg kommer til at savne. Måske også den totale stilhed, der er herude på landet, men ellers ikke noget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar