søndag den 24. januar 2010

Vinterhårdfør?

Jeg er temmelig kuldskær og jeg hader at fryse.

Af samme årsag klæder jeg mig rigtig varmt på, når det er vinter som nu. Det betyder så også, at jeg ser stort på, hvorvidt min påklædning er pæn eller ej, bare det holder mig varm. JEG VIL IKKE FRYSE!

 Derfor består min påklædning her i januar konsekvent af undertøj, tykke strømper, gamacher indenunder joggingbukser, 1-2 Tshirt, skiundertrøje, sweatshirt og en striktrøje.

Dertil kommer så motorcykelklunset, når jeg færdes på den tohjulede. Meget apropos motorcykelkørsel i denne kulde, så skulle man jo tro, at jeg ville fryse, men det gør jeg altså ikke. Jeg kan da godt mærke kulden i ansigtet og føle mig en smule kold, når jeg ankommer jobbet, men jeg fryser altså ikke.

Ikke en gang på fingrene, har jo "styrluffer" på maskinen. Så, det kan da godt være jeg er blevet en smule vinterhårdfør - når jeg kører mc. Der ligger chillfaktoren her i januar jo mellem - 20º og -35º, når jeg kører 72 km/t....og højere lavere, når jeg kører hurtigere. Til gengæld går der kun et splitsekund til jeg fryser, hvis jeg bevæger mig udendørs uden overtøj.

Jeg har forøvrigt lige været ude og trille en tur. Maskinen startede i andet forsøg herhjemme, men først i femte efter indkøb. Vi fik jo kigget på mc'en i går aftes ude i klubben (Læg lige mærke til det der "vi"....jeg stod egentlig bare og kiggede på, mens jeg røg *G*) og tømt karburatoren for vand, strammet kickstarter og gearpedal og skiftet kæde og tandhjul.

Det har hjulpet en smule... nu mangler jeg lige at anskaffe et nyt tændrør, så kan der ikke gøres mere for at få den til at starte lidt nemmere.. Jeg var nemlig nødt til at komme ned og få handlet lidt. I går aftes kom vi nemlig til at snakke om et 70'er-typisk dansk måltid; krebinetter med stuvede ærter/gulerødder og kogte kartofler... og så fik jeg bare sådan en lyst til at få det i dag.

Det er mindst 15 år siden jeg sidst har lavet den ret. Det var ellers en af de første retter jeg lærte at lave. På vej ud af butikken smuttede der en pose af de her i kurven, jeg ved egentlig ikke hvordan det gik til, for det er jo slet ikke påskesæson endnu...!

 

Påske eller ej, så smager de altså også godt en kold januardag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar