fredag den 13. august 2004

En padde i hjemmet? Nej tak!

Hver aften ved denne tid åbner jeg døren for at fodre udendørs-kattene (Mr. Speedy og hans mor for de uindviede). Ikke at jeg synes det er specielt lækkert at gå ud på terassen efter mørkets frembrud; der er altid både store og små ulækre skovsnegle, men kattene skal altså lige have natmad, så jeg passer bare meget på, hvor jeg placerer fødderne :o)

 Således også her til aften: Er lige trådt eet skridt ud på terassen og har sat mig på hug - da jeg, ud af øjenkrogen, ser en bevægelse til højre for mig. Jeg vender mig om og får øje på en padde, der sidder meget tæt på dørtrinnet!

 I det jeg rejser mig op, befinder padden jeg pludselig på den anden side af dørtrinnet - dvs. i min stue!! Capriccio er med ét vældig interesseret i det sjove dyr, der pludselig befinder sig lige for snuden af ham og langer en pote ud - heldigvis hopper padden over dørtrinnet igen (denne gang den rigtige vej= ud) - for at lande lige foran Speedy...!

Bad choice, padde.

 Han bliver helt elektrisk, Speedy altså, og glemmer endda, at han faktisk skulle have mad og dasker lykkeligt til den arme padde, (Nu er det jo synd for den, nu hvor den ikke mere befinder sig inde i min stue - ak ja, sådan er mennesket jo så dobbeltmoralsk *G*) der forgæves hopper rundt for at komme væk fra den skrækkelige killing med de skarpe kløer.

 Jeg bevæger mig et par skridt hen mod Speedy (meget opmærksom på ikke at komme til at træde på en rigtig stor snegl, der har placeret sig totalt uhensigtsmæssigt=lige der, hvor jeg skal gå!) og taktikken lykkes.

Han opgiver jagten (Han er nemlig stadig ikke helt tryg ved mig, medmindre jeg sidde på hug) og padden kan springe i sikkerhed inde mellem mine tomatplanter.

 Jeg aner ikke, hvilken padde det var, den så ikke specielt stor ud, farven så ud til at være brun, men da det jo var temmelig mørkt - kun et bette terasselys - kan jeg ikke sige det med 100% sikkerhed. 

Efter at have kigget lidt på nettet, formoder jeg det enten var en skrubtudse (synes dog ikke den havde "vorter") eller en springfrø.

 Nå - men frø eller tudse er et fedt - kald mig bare sart, jeg vil ikke have sådan et dyr i min stue! ;o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar