søndag den 1. august 2004

Trafikanter med hul i hovedet!

Siden jeg for lidt over 2 år siden begyndte at færdes i den såkaldte "tunge trafik", er jeg blevet meget opmærksom på folks færdselskundskaber - eller mangel på samme.

Det er heller ingen hemmelighed for folk, der regelmæssigt læser med her, at min yndlingsaversion er tumpede bilister ;o)

 Som fører af et tohjulet køretøj (knallert45 - og motorcykel (en gang i fremtiden)) er det derfor særdeles nødvendigt at køre det, man kalder "defensivt".

 Det betyder ikke, at man kører overforsigtigt, men derimod, at man er klar over man ikke er usårlig og derfor er særdeles opmærksom på mulige faresituationer, er god til at læse trafikken (= forudsige andre trafikanters sindssyge manøvrer) og klar til at reagere lynhurtigt (Hurra for kontrastyring, der har reddet min førlighed mere end een gang!) 

Nå, men dette indlæg skulle faktisk ikke handle om bilister - for en gangs skyld! Derimod de tumpede tohjulere. Dem er der nemlig også en del af. Dem der kører alt for hurtigt f.eks. Det er nu ikke dem, jeg vil skrive om i dette indlæg, men derimod de, der mener sig usårlige i trafikken og derfor ikke kører med sikkerhedsudstyr, som f.eks. styrthjelm.

 Et af de websites jeg ofte besøger er dette. Der faldt jeg over denne rapport over uheld med tohjulede køretøjer, hvori det bl.a. fremgår at: ”Brugen af styrthjelm er højest hos motorcyklisterne, Hele 93% af disse har brugt styrthjelm. Herefter følger førere af 45-knallert, hvor 82% har brugt styrthjelm. Dette er betydeligt mere end hos førere af ulovlig knallert, der er de mest ulovlige, hvad angår brugen af styrthjelm, idet kun 54% bruger styrthjelm. Anden knallert har en brugsprocent på 75%.” 

Personligt fatter jeg ikke, at folk ikke bruger hovedet (!!) og tager hjelm på, når de kører. (På den anden side, så er det jo muligt, at folk ikke mener, der er noget at beskytte og derfor er hjelmen unødvendig for dem!!??) 

Jeg kunne ikke drømme om at køre uden hjelm på min 45'er. Har lige investeret hele 2900,- i en ny hjelm, en Schubert Concept, ikke fordi min gamle hjelm "fejlede" noget, men da den var 5 år gammel er den ikke optimal mere - og jeg holder rigtig meget af mit hoved :o)

Kører desuden også med læderdragt og handsker, selvom jeg "kun" kører en 45'er. Bliver jeg påkørt og kurer henad asfalten, er mine skader lige så store, som hvis jeg blev påkørt på en mc. Sidder jeg bag på en mc, er jeg iført fuldt sikkerhedsudstyr; hjelm, læderdragt, støvler, handsker og rygskjold med nyrebælte. Også selvom der er 30 grader i skyggen.

Gu' er det varmt, når man holder stille, men jeg har set lidt for mange eksempler på folk, der "bare skulle køre en lille tur", og derfor f.x. ikke "gad" tage mc-bukser på...og derefter ryger på røven og får huden flænset op helt ind til knoglen, til at jeg vil risikere noget lignende. Hvad med dig? Kører du altid med hjelm? Hvorfor? Hvorfor ikke?
Føl suset fra en sommerdag på motorcykel derhjemme. Sæt dig foran hårtørreren og få en ven til at skyde bier i fjæset på dig med en luftpistol.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar